lördag 5 september 2009

Rödgrön hemsida och partiledarblogg lägger grund för maktskifte 2010

En gemensam, rödgrön hemsida har startat. YES! www.rodgron.se

Här finns också en samarbetsblogg. Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och Lasse Ohly är skribenter. Idag skriver man det första inlägget. "Vägen till maktskifte börjar idag!"

På bloggen finns också en rödgrön samarbetsrapport att läsa: "En rödgrön politik växer fram". Till skillnad från den borgerliga alliansens utformning, där mediabilderna var det viktiga, bjuder de rödgröna in till dialog med väljarna:
Genom öppna möten och den här sidan kommer arbetsgrupperna att vara öppna för dina synpunkter. Hör av dig och berätta hur du vill att ett rödgrönt Sverige ska se ut
Man passar
förstås att bjuda in till söndagens rödgröna manifestation i Kungsan.
Fler bloggar om detta:
- Johan Ulvenlöv: S-buzz: "Välkommen till samarbetsbloggen Rödgrön.se"
- Johan Westerholm (Mitt i steget) "De rödgröna"

- Progressiva bloggar om Socialdemokraterna

Mer: DN om att valrörelsen har startat.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

MC sa...

Det låter ju jättebra med dialog och möjlighet att påverka och föra fram hur jag vill att ett rödgrönt Sverige ska se ut! Jag ser fram emot att kommentera bloggens skribenter och få en dialog i kommentarsfältet där. Det gick inte så bra idag men det kanske det gör i framtiden, det är så trist att känna att partiledare luras och försöker påskina intresse som inte finns.

Det är lite som att t ex påstå att ett förlustval är en stor framgång, jag tror den debatten varit uppe. I övrigt känns det som att det vore bra om politruckerna bakom sajten läste Rebella-rapporten.

Anonym sa...

Vägen till maktskifte ter sig alltför lång för Mona och co pga nämnda partiledares svaga förtroende bland folk i allmänhet. Sedan kommer det bli väldigt svårt att fälla den sittande regeringen eftersom Åkesson och co lär sätta stopp för det. Ingen absolut majoritet i misstroendeförklaring - Inget regeringsskifte.

/Dr Dexter

Peter Andersson sa...

@Magnus: Rebellarapporten hoppas jag att alla läser. Den är jätteviktig

@Dr D: det förefaller i mätningen av väljaropinionen som om väljarna i högre utsträckning (på nationell nivå) stödjer mona sahlins socialdemokrater. Det är bra att vi får chansen att genomföra vår politik. Det är otvetydigt så att samma väljarkår i hög grad vet vem som leder socialdemokraterna.

p