torsdag 17 september 2009

De heliga borgerliga tar det slaskiga om motståndaren

KD-ledaren Göran Hägglund tillhör Sveriges absoluta maktelit. Dagligen och inte minst på torsdagarnas regeringssammanträden förändrar han människors liv. Fråga de 50.000 som sparkas ut ur sjukförsäkringen, till exempel. Men. Hägglund riskerar att bli rejält arbetslös och han har möjligen fört sitt parti bort från riksdagen i nästa val.

Jag har
det i bakhuvudet från tidigare valrörelse. I en arbetsfördelning mellan de borgerliga partierna fick kristdemokraterna uppdraget att vara de som körde med de fulaste och mörkaste argumenten mot (S). Idag bekräftar DN debatt att samma uppdelning har gjorts inför nästa val. De heliga kristdemokraterna, med vita, obefläckade själar har avsatts för rollen att ta "dyngargumenten".

Göran Hägglunds första bidrag handlar om den svenska "överheten". Det är inte rakt uttalat någon definition men namngivet som Mona Sahlin, Yvonne Ruwaida och Claes Borgström. De sägs kunna representera "en växande klyfta mellan folk och etablissemang."
"..i snart sagt varje hörn av Sverige har man börjat syna om förhållandena är ideologiskt riktiga; det skall undervisas, klandras och dirigeras. Projekteras, teraperas och omstruktureras.
Hägglund kommer fram till budskapet att
Ytterst handlar detta om att folk har rätt att slippa bli besvärade av den politiska makten av den enda anledningen att de är vanliga.
Jag vet inte exakt vad Hägglund tänker på, när detta "förtryck" tas upp. Det lär trots allt gå att hitta ganska många i utanförskapets Sverige som kan intyga att Hägglunds egen politik har inskränkt friheten. Det gäller inte minst alla som nu ingår i det växande utanförskapet.

Lundell har skrivit många bra texter. Hägglund citerar "Höga hästar. Bilden av Hägglund blir mer "Posörerna"
Här kommer posörerna Dom slipade aktörerna Och säjer du : Låtsasliv! Så får du smaka på kniv Ingen petar på skoj på posörerna Dom chica charmörerna Och nåt som du verkligen vet Är att den steken är het Du dör av syrebrist När han gått förbi.

Fler bloggar om detta:
- Edvin Alam, Alliansfritt Sverige, MItt i steget
Progressiva bloggare om Kristdemokraterna:

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

britta sethson sa...

Ja det är väl skönt att slippa vara beroende av nivån i sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring. Slippa känna av de där klåfingriga politikernas beslut... än hit än dit

bra att få gå på soc direkt och veta sin plats.