torsdag 17 september 2009

Reinfeldts nya besked om Sd : Inte hans utgångspunkt hur partier ska hållas utanför riksdagen

Idag har DN en stor intervju med Fredrik Reinfeldt, moderatledare och statsminister högst ett år till. Retoriken är välkänd och har upprepats förr.

Till det nya hör kanske en ny vinkling på Reinfeldts vägran att ge klockrent besked om han på något sätt kan tänka sig regera med Sverigedemokraternas direkta eller indirekta stöd. Så sent som i går gjorde han bort sig i morgon-TV: "Frågorna om Sd ställs därför att S ringer runt till journalister och kräver att frågan ska ställas", var moderatledarens något förbluffande teori.

I dagens DN säger Reinfeldt:
Men min utgångspunkt är inte att beskriva för svenska väljare att Sveriges statsminister funderar på hur han ska hålla vissa partier utan­för riksdagen
Nej. Många av oss fundera just nu på hur Sveriges riksdag inte ska få in ett främlingsfientligt parti. Hur ska väljare som alls överväger att lägga sin röst på Sd kunna övertygas om att främlingsfientligheten inte ska ha en plats i det svenska parlamentet.

Den uppgiften tänker inte Reinfeldt delta i.

Det är ofrånkomligt att Reinfeldt ställs mot väggen om jobben. I intervjun refererar Reinfeldt till beräkningar om att " en tredjedel av dessa förlorade jobb kanske aldrig kommer åter om politikerna hanterar situationen fel.
– Det är 100 000 fler arbetslösa, det motsvarar nästan hela effekten av det vi gjort!

Nu måste han förklara för väljarna varför utanförskapet i Sverige inte minskat, trots att det var alliansens viktigaste löfte.
Just precis så.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Rolf Erikson sa...

Håller med om sverigedemokraterna men Mona Sahlin bör också tala om hur man håller kommunisterna borta eller har alla glömt hur många som dött under kommunismens fana? http://www.blognyheter.se/sossar-maste-valja-mellan-kommunism-eller-allianspolitik/

Rolf Erikson sa...

Med Klickbar länk.

August Palm sa...

"Men sossarna då?"ZZZZZZZZ
Vilket bra argument om det inte varit för den lilla haken att det använts till leda redan.

Unknown sa...

Rolf Eriksson, om du vill hitta kommunister bör du titta bortom vänsterpartiet, det kan jag säga dig.

Det finns ett litet antal kämpande revolutionärer kvar i V, och all respekt till de kämpande kamraterna, men de befinner sig på ett sjunkande skepp som de inte har den minsta kontroll över.

Vänsterpartiet är inte kommunister och har inte ens haft en revolutionär politik på säkert femton år. Det mest revolutionerande nu är väl att ignorera utgiftstaket lite grann, och det bygger man jävlar i mig inget klasslöst samhälle av.

Nej, Vänsterpartiet är ett reformistiskt vänsterparti med feminism och fördelningspolitik som sina främsta paroller. Ungefär där sossarna stod för tjugo-tjugofem år sedan.

Sossar som är kommunisträdda har inget att frukta av V. Tyvärr.