tisdag 5 april 2011

Ett jättegrattis Carina Moberg, S gruppledare i riksdagen

Det är helt sjuk och sanslöst roligt!! Men erkänner utan omsvep att jag aldrig hade vågat tro att partiledare Juholt skulle välja en gruppledare som likt andra i den nya ledningen har basen i Stockholmsregionen. Men kanske är Håkan Juholts ord på presskonferensen en föraning om ett nytt ledarskap: Det var, betonade han, inte varifrån man kom som var det avgörande för gruppledarskapet utan kvalitet i person och kompetens för uppdraget. Så blev idag Carina Moberg från Huddinge gruppledare för riksdagsgruppen, det "finaste av uppdragen", kanske. Man är förtroendevald av de som är förtroendevalda av folket, för att låta högtidlig.

Om Carina kan mycket gott sägas, som tillsammans har lett fram till dagens val. Hon är genomärlig, oerhört rak, har integritet, saknar varje tillstymmelse till karriärtänkande för "egen vinnings skull". Carina har i riksdagen jobbat mycket med trafik och bostadsfrågor men har också en bredd till många andra områden kompletterad med förankring i kommunpolitik. Hon är föreningsmänniska och har funnits med i både SSU-förbundsstyrelse, varit lokal ordförande för (S) i Huddinge. Och jag har, precis som jag gissar att också Juholt har upptäckt, ett oerhört respektfullt sätt att förhålla sig till riksdagsuppdraget som gör valet av Carina inte bara naturligt utan också som det allra bästa sättet att markera riksdagens och riksdagsuppdragets betydelse.

En dag som den här går tankarna från en före detta medarbetare till en före detta gruppledare till Carina Moberg som vid sidan om själva huvuduppdraget också nu räknas in i den socialdemokratiska partitoppen på allvar, med adjungering till VU. Och för den som likt en tidnings reportrar ser uppdraget som (uttryckt) att vara "hönsmamma" och sköta kvittningar lär det återstå ett par grundkurser i statskunskap och partiliv. Den socialdemokratiska gruppledaren i riksdagen är oändligt mycket mer än det... Grattis, Carina och grattis till socialdemokratin och dess riksdagsledamöter. Jag är rörd och jag är förbannat stolt!

Mer: DN S hemsida.,  Svd, AB, Exp. GP,

Bloggar
: Peter Högberg om ett tvåsiffrigt riktnummer, Martin Moberg om laguppställningen,
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,