Det finns det motsatta i Sverige. Människor med ganska låga inkomster, ofta kvinnor i vården. Väldigt många av dem vill arbeta heltid. Det brukar också vara grupper vars arbete behövs. Men i stället för att öka arbetstiden för enskilda har kommuner och landsting under lång tid låst fast sig i system med timanställningar, deltider och liknande. 65.000 kommunalare är deltidsarbetslösa. Om rätten att arbeta, skriver socialdemokraterna i Stockholmsregionen i dag. Jag tycker att det har en positivare ingång som jobbpolitik beskrivet.
Vallöftet blir att där (S) kan påverka politiken kommer rätten till heltid att finnas efter valet. Samtidigt är det en utmaning till moderaterna:
Nu frågar vi er moderater i Stockholms läns kommuner och landsting: Hur kommer ni göra efter valet? Kommer ni anta vår utmaning och erbjuda alla deltidsanställda rätt till heltid i de kommuner där ni vinner valet?För (S) i länet är det väl bara att invänta svaren. Men jag är säker på att det kommer en rad svar från alliansbloggare långt före de breven har nått fram.
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om politik, jobb, heltid, deltid, kommunal, socialdemokraterna, stockholm, stockholms läns landsting, val 2010, valet 2010, moderaterna
2 kommentarer:
Mycket bra skrivet Peter, och bra vallöfte om rätt till heltid!
Till skillnad från (S)-skribenterna på Brännpunkt resonerar Robert Noord, S-ledaren i Haninge klokt. Det tillstår jag också på min blogg http://raymondihaninge.blogspot.com/2010/06/valflask-med-heltid-eller.html
Skicka en kommentar