måndag 9 november 2009

Förtroendemätningar på löpande band

Med viss kännedom och kanske känsla för vad som blir dagsheta debattämnen ser jag att underlag finns idag också: förutom mitt inlägg om partistöd och mutor är det inte helt orimligt att gissa att SKOP-mätningen om regeringsförtroende kommer att kommenteras.

För egen del tror jag både att det socialdemokratiska partiet kommer på allvar, med de positiva kongressbesluten som motor. Jag tror också på full fart framåt i opinionen för de rödgröna i den gemensamma färden mot Rosenbad.

Ovsett SKOP kommer svenska väljare att kräva besked och ställa alliansen till ansvar för jobben. När den debatten kommer på allvar i det så kallade folkdjupet - och när medierna börjar berätta - finns det ingen anledning för allianssupportar att känna sig trygga vid makten.

Och på tal om det: bloggkollegorna på Alliansfritt Sverige har lyft fem områden där alliansen ganska hårt påskrivs "Fem allvarliga lögner". Ett antal inlägg har postats om det. Att se svaren från såväl regeringen som alliansbloggare ska bli väldigt intressant.

Fler bloggar att nämna:
Kent Persson, Krassman, Alexandra Einerstam, Mikael Nilsson, Eva-Lena Jansson, Peter Högberg

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Mätningen gjordes under kongressen så något genomslag i den är inte att vänta. Och med tanke på KD under spärren så blir resultatet 40,9% för de blå och 49,7% för de rödgröna.

Anonym sa...

Så är den socialdemokratiska "jobbkongressen" avslutad. Som väntat klargjordes ingenting, vilket i sig är klarglörande. Vår påpasslige statsminister observerar att socialdemokraternas väljarstöd sjunker närhelst de uppmärksammas. Det är en utbredd uppfattning att socialdemokraterna förlorade förra valet med avsikt. Nu har man av allt att döma siktet inställt på valnederlag även 2010. Man accepterar alliansens politik i huvudsak, varvid skäl att rösta (s) bortfaller, och de besvikna kan vända sig till alliansen för att åtminstone slippa en tyrannisk politik i värderingsfrågor där oppositionens folkstöd är ungefär lika svagt som kompetensrenommén. I synnerhet ignorerar man ostentativt de två verkligt brännande välfärdsfrågorna: stupstocksklausulen för långtissjuka och de kriminellt fördröjda arbetslöshetsersättningarna. Spel för galleriet kort sagt. Det hela är föraktligt och folk bör i ökad omfattning överge detta urartade parti.

- Peter Ingestad, Solna