lördag 14 november 2009

Maria Wetterstrands alla ivriga uppvaktare


Läser Johan Norbergs artikel på Newsmill om hur miljöpartiet och inte minst Maria Wetterstrand blir mer och mer lockande också i de liberala kretsarna. JN själv har noterat att hans kommentarer
börjat citeras välvilligt på gröna bloggar och både i duschen på spat och i liberala twitterflöden har jag avlyssnat folk som leker med den tanken att rösta grönt.
JN har en del formuleringar som visar att syftet är ganska samstämmigt med andra utspel som görs efter mp:s framgångar: att peka på en del i den rödgröna samarbetsalliansen som "bra" och skrämma med andra delar. I JN;s artikel är det föga oväntat S och V som beskrivs som "kvarnstenar". Som också JN kan läsa på den rödgröna bloggen är verkligheten den omvända.

Nu är det inte bara på bloggar som hyllningarna höjs. I samband med diskussionen om hur ett svårt parlamentariskt läge ska hanteras om SD kommer in i riksdagen, har flera alliansföreträdare börjat flirta ivrigt med Mp, trots Maria Wetterstrands extremt tydliga svar: "Det rödgröna samarbetet är grunden".

Fredrik Reinfeldt och Alliansen stänger ute Maria Wetterstrand från den svenska delegationen till klimatkonferensen i Köpenhamn. Det säger egentligen allt om "vad hjärtat är fullt". Infr klimatmötet har de rödgröna sina gemensamma förslag. Inget av detta verkar regeringen vilka ta till sig, än mindre stärka upp den svenska delegationen med. Men det förvånar inte mig om flirtandet av rent valtaktiska skäl kommer att fortsätta ändå. Föga framgångsrikt, dock.

Hittade föresten ett youtube-klipp med bandet Chaps som passar klockrent...till just Maria, från alla hennes kavaljerer. :-)Fler bloggar på NetRoots.
Fler bloggar om Maria Wetterstrand: Knuff,
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

meg l sa...

Hon är smart hon MW, - alla har flirtat med henne och hennes parti och det gjorde även Göran Persson..
men att Maria Wetterstrand och de gröna stödde Perssons och S-regeringens kalla handens politik mot ajuka och arbetslösa dvs.halveringen av sjuktalen mellan 2003-2008, det blir en gåta för många och det är en skamfläck i miljöpartiets historia!