tisdag 17 november 2009

Vellingemannen som cirkusdirektör

Att moderaten Ljungman nu ska övertyga andra skånekommuner att ta emot fler flyktingbarn har en positiv och minst en negativ sida. Det viktigaste är att barnen får ett bra mottagande. Då kan det spela mindre roll vem som fixar det. Det är bra att ett parti som inom sig har problem med företrädare som uttalar sig på ett sätt som bara kan tolkas främlingsfientligt, tar tag i det.

Beskriver man mottagandet som en "cirkus" på det sättet som Vellinges ledare har gjort så behöver man ta till hårdare tag mot just de kommunalråden. Och just där är problemet: Att det är moderaten Ljungman som har uttryckt sig som han har gjort.

Ljungman hade inte det folkliga stöd han sa sig ha. Inte ens i Vellinge. I en undersökning säger 18 procent nej till mottagandet. Överlag verkar Vellingeborna ställa upp.

Vad de egentliga orsakerna till att just Ljungman får uppdraget är behöver man kanske inte gräva alltför djupt i. Den ganska oväntade vändningen vrider ljuset bort från kritiken, inte minst om de värderingar som ligger bakom tidigare uttalanden. Regeringens Billström kan andas ut, fler kommuner tar ansvar, (m) slipper ett nytt valstuguelände".

Man undrar om det enbart är krav som moderatledningen har lagt på Vellinges tunga ledare. Eller om det finns andra löften som framöver kommer att underlätta vardagen i den lilla skånska idyllen.
Fler bloggar: Christian Valtersson, Medier och Mångfald, Ett hjärta rött,

Fler progressiva på NetRoots:

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ynkligt hur media framställer dessa halvvuxna Islamister som barn! Dom har redan en stor del av släkten i Sverigt. De har slängt sina id-handlingar och ljuger om sin ålder. Det är väl inte så konstigt att man som kommuninvånare ställer sig skeptisk till att på livstid försörja dessa människor som ofta är både analfabeter och våldsverkare?

//Reino

Den allsmäktige sa...

Reino, du är ointelligent och elak.