fredag 20 november 2009

Klimatavtal med folkligt stöd

Läser i dagens DN om World Wide Views on Global Warming. Inför Köpenhamnskonferensen om klimatet får "folket" tycka till i en undersökning. 4.000 från 38 länder som kan känna olika stor oro för effekterna av klimathotet men som närapå man- och kvinnogrant ställer upp på att åtgärderna mot klimathotet måste betalas. Undrar om politikerna i Köpenhamn kommer att visa samma enighet?

- Bloggarna gjorde sitt för klimatet på årets Blog Action Day. Mitt bidrag här.
- Progressiva bloggare på NetRoots.
- mitt senaste inlägg om läget inför köpenhamn

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ironia sa...

SV: Det är nog många som skriver om Migis 14 dagar på a-kassa. Ironia är allt som oftast ironisk så jag hoppas den ironiaska infallsvinkeln framgick.

Lars-Erick Forsgren sa...

Man kan ju också sätta in klimatfrågan i detta perspektiv.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/11/den-viktigaste-fragan.html

Voter.se sa...

Enligt Voter.se's omröstning så tror 64% att den globala uppvärmningen beror på cykliska förändringar och inte på människan..

Anonym sa...

Har inte riktigt hämtat mig än efter att ha läst rapporten som var en rapport av ett i mina ögon mycket oetiskt projekt. Att så många lät sig köpas till att dra igång det här förvånade mig. Däremot inte att en politiker som Andreas Carlgren gärna betalade ur vår gemensamma kassa. Försökspersonerna utsattes för ensidig information de själva inte hade kunskaper nog att kritiskt värdera, fick tala sig samman, tänka till, leka politiker och formulera viktiga punkter/frågor. Fyra tusen människor utsattes medvetet för hjärntvätt/programmering bekostat av offentliga medel på uppdrag av politiker. Hur många 1000 fler som avlönades förtäljs naturligtvis inte på länken d.v.s. kostnader för den s.k. undersökningen.

Tack Peter för ditt intresse för "undersökningar" och att du tog upp den här som jag anser behöver granskas. Du som har vana av politik och samhälle: Vart kan jag vända mig? Riksrevisionsverket? :)