torsdag 5 november 2009

Redovisa utanförskapet för väljarna, Reinfeldt. - Även om det kommer att svida

Dystert. Ser att långtidsarbetslösheten ökar. Kraftigt. A-kassorna havererar under trycket av alla som behöver ersättning. Något "fler i arbete - mer att dela på" blev det inte. Tvärtom.
Det värsta är förstås att hundratusentals enskilda med familjer ofta hamnar i rena katastrofläget. Ekonomiskt men också när utanförskapet tär på relationer och självförtroenden. Arbetslösheten kostar på alla tänkbara sätt för hela samhället.

Mitt i det eländet borde politiken finnas. För att underlätta. Skapa bättre förutsättningar. Se till att tryggheten kan finnas mitt i de svåra tiderna. Där finns inte den svenska regeringen.

Idag ser jag att kraften i stället verkar läggas på siffror. Arbetslöshet och utanförskap blir inte de vanliga hushållens tragik att ta i tu med. I stället handlar allt om att frisera så mycket man kan så att jämförelser med före valet blir svårare. Att utvärdera alliansens tid vid makten ska göras så knepigt som möjligt. Varför är ganska uppenbart: fler jobb blev färre. Färre utanför blev fler. Om man räknar på samma sätt.

Man förlorar val om man missar jobben. Om det nu inte finns mänskliga, ekonomiska och moraliska skäl att göra vad man kan utan det syftet. Med det i tankarna förstår jag trixandet. Man jag kommer aldrig att kunna acceptera det. Demokratin kräver att väljarna kan utvärdera och döma. Låt dom göra det, även om det kommer att svida, Reinfeldt.!

Fler bloggar:
Ett hjärta rött, S-buzz, Krassman, Haningeposten, Mitt i steget, Fredrik Pettersson, Roger Berzell

Fler bloggar på NetRoots.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

SNÖMOS. Har man ingenting att säga tiger man lämpligen.

Svininfluensan: vad bör göras?

- Peter Ingestad, Solna

Vilket liv! sa...

Jobbpolitiken har och kommer nog alltid att vara ett slagträ i den politiska debatten - oavsett politisk färg i Riksdagen. Man kan frissera siffror på de mest olika sett och det har också gjorts och görs fortfarande. Trist bara att det är den enskilde individen som hamnar i kläm - det är ju jobb folk vill ha inte åtgärder.