fredag 13 november 2009

Barnen i Vellinge

Barnen, från Somalia och Afghanistan, är på plats i Vellinge. Som framgått av de senaste dagarnas hetsiga diskussioner är det inte utan protester. Till DN kan i alla fall Katrin Stjernfall Jammeh, ordförande i Malmö stads ansvariga nämnd, berätta att hon fått positiva samtal från Vellingebor. Än finns det hopp, måhända.

Jag skrev sent i går om de reaktioner som kommit på bloggar och på Facebook. Över 3.000 har anslutit sig till "protestgruppen" på Fb. En massa mail har nått Vellinge. Ett 80-tal inlägg har nått den ansvariga Vellinge-ordförandes blogg. Med ett eller annat undantag är uttrycker människor sorg och ilska över hur Vellinge kommun behandlar barn, snarare än allmänpolitiska påhopp. Också PJ Anders Linder är kritisk även om förstås Malmö och (S) får en känga samtidigt.

Det är väl viktigt att säga det som också bloggare försöker framhålla: Det finns "goda" människor i Vellinge också. Även om Brännpunkt har en artikel av Ludvig Lindström från Nätverket Vellingebor för flyktingar om vardagsrasismen i kommunen. Facebook har förövrigt också en grupp för de som "Tillsammans kan vi behalla Vellinges tradition och visa att vi är många vellingebor som faktiskt haller med vara politiker!" Klickar på nån medlems profil och får direkt en sverigedemokratisk partisymbol i ögonen. Inte förvånande kanske.

Det sägs att ingenting är så ont att det inte för något gott med sig. Att partierna börjar svänga på riksplanet och vill ta hårdare tag mot uppstudsiga kommuner är välkommen, sett ur barnens perspektiv. Förhoppningsvis leder det till att fler tar ansvar, inte bara pratar om solidaritet och mänsklighet. Det gäller förstås oavsett vem som styr.

Fler bloggare på NetRoots.

Nya inlägg: Stefan, med länkar till följande:

Vellinge hat-a-palozza
Hätsk stämning i Vellinge
Medmänskligheten i det moderatstyrda Vellinge ligger på en absolut lägstanivå
Vellinge: Frivilligt inhumana?
Vedervärdiga Vällinge
kakka i eget bo
Stor brist på medmänsklighet och solidaritet
E-post till Vellinges politiska ledning
Det här med Vellinge...
I Vellinge är friheten större
Du är från Vellinge du också
Var finns Vellinges hopp och framtid?
Vellinge: reaktioner i bloggosfär och på Facebook

Fler ändå: Viktor Tullgren, Anders Löwdin, Roger Jönsson,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Barnen som är på plats i Vellinge är från 17 till 25 år gamla, 4 st utav de som kommit har helskägg, 3 har endast mustasch.

När barnen fått PUT ska deras föräldrar som då plötsligt uppstått få komma hit som anhöriginvandrare, allt annat vore rasistiskt, främlingsfientligt och fobiskt utav någon valör.

I grannkommunen Malmö har barnen tröttnat på rasistiska Sverige och dess barbariska befolkning, och startat klasskampsbilbränder vilket kan ses här: http://www.youtube.com/watch?v=tj2N2dJDM1M&feature=player_embedded

Mvh Muhammad El Sahlinism Barbar

Jonas sa...

Muhammad Barbar, du snackar skit.

Det är personer i åldrarna 0-17 år som räknas som barn i Sverige, inom asylsystemet liksom eljest.

Att ni orkar. Stick till Danmark och kom inte tillbaka.

Anonym sa...

Hököpinge har 923 innevånare och skall ta emot 30 st påstådda "flyktingbarn".
dvs vanligtvis icke ålderstestade muslimska män. - dvs ett "flyktingbarn" per 30 innevånare.

Stockholms innerstad har 296 000 innevånare. Vilket skulle betyda att innerstaden tog emot 9866 "flyktingbarn" om de precis som Hököpinge
accepterade 1 per 30 innevånare.

För övrigt svälter 17 000 barn om dagen ihjäl. Vem hjälper dom?
För de pengar staten öser över de muslimska männen skulle man kunna hjälpa miljoner barn i deras hemländer med skola, mat och vård.

Den svenska flyktingpolitiken är helt absurd.