fredag 27 november 2009

Rödgrön ledning i DN/Temo - Moderaterna tuggar i sig alliansvännerna

Jag ser en skillnad mellan de båda blocken i dagens DN/Temo: Socialdemokraterna får en ökning till 35 procent. Samtidigt går miljöpartiet framåt till 9,1. En liten minskning för V dock.

andra sidan blockgränsen åker (m) över 30 procent. På alliansvännernas bekostnad. Folkpartiet backar kaftigt, centern och kristdemokraterna får tvingas fortsätta leva med den otäcka siffran fyra. Det betyder att man ligger farligt nära att bli utkickade från riksdagen.

Siffrorna för blocken är i dagens mätning 48,7 för de rödgröna och 45,4 för Reinfeldts allians.

Samtidigt tar Mona Sahlin två initiativ som redan i gryningen har fått uppmärksamhet. I SvT:s morgonsoffa kräver Sahlin en nationell samling för att rädda SAAB. Regeringen skulle kunna ge signaler och besked till nuvarande ägare så att det på tisdag inte blir ett nedläggningsbeslut. Det skulle vara förödande för jobben, för ekonomin och för alla enskilda hushåll och individer. Som jag skrev om igår kväll är Reinfeldts enda besked vad regeringen INTE vill göra.

Monas upprepade utspel om en bred koalition efter ett val där SD får vågmästarroll är det andra. I dagens mätning får partiet 4,7 procent. Jag skrev ett inlägg om det direkt när nyheten släpptes i natt. På ett sätt hotas just nu Sverige av både en politisk kris och ett dunderslag mot en av baserna i vår industri. Att Fredrik Reinfeldts regering inte ens vill prata med den opposition som efter valet kan tvingas reda upp i röran är uselt.

Mer i SvD, AB, GP, Expressen.
Fler bloggar på NetRoots.

Några blogginlägg:
-Peter Högberg bloggar om att de rödgröna stärker sitt grepp men att det finns orosmoln.
- Johan Westerholm varnar för en alltför smutsig valrörelse men betonar att vi måste kunna tala över blockgränserna dagen efter.
- Mary med bloggen Mina moderata karameller ger mig ett par uppskattande ord för min förmåga att se "positiva glimtar" i mätningarna för Stockholm. Och "varnar" för (så kan man se det) att alliansen faktiskt kan bilda majoritetsregering.
- Den alltid ofta ibland så förnuftige Edvin Alam varnar för att öppna flaskorna alltför tidigt..allt kan hända.
- "Vår ledamot" Göran Pettersson tycker att det är bäst att Reinfeldt leder regeringen. Så verkar inte majoriteten av väljarna se det i och för sig...
- Peter Soilander skriver och påminner precis som jag har gjort att Maria Wetterstrand bjudit in mittenpartierna till en bredare koalition med de rödgröna...
- Tomas Agdalen gissar att det faktiskt blir en blocköverskridande regering.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Inge sa...

,V,Mp skulle enligt Synovate få 173 mandat. 2 från majoritet. Vi ska självklart satsa på det. Alliansen skulle få 159 mandat 17 färre än i dag.KD och C snubblar på spärrlinjen. Alliansen är i kris.
Nu ska vi gå ut till väljarna och berätta vad vi vill.

Låt väljarna avgöra resultatet. Som valarbetare anser jag att vi nu inte ska diskutera hur en samlingsregering ska se ut i en oviss framtid. Vi ska sätta upp målet en ny regering. Vi ska agitera för rödgrön regering.

Unknown sa...

ARBETSLINJEN
.
ARBETSLINJEN

Mary X Jensen sa...

Varnar va? Haha, jag menar nog att det finns en möjlighet,,,

Ahrvid Engholm sa...

Jag tror att denna opinionsundersökning snabbt blir ganska ointressant. Just nu bubblar, surrar, fräser Climategate-skandalen, som avslöjat omfattande forskningsfusk hos IPCC. Det lär dra ned framför allt miljöpartiet. Svensk gammelmedia som investerat så hårt i "klimathotet" vägrar ännu ett tag att ta upp skandalen, men det håller inte. (Natten till idag tiodubblades antalet googleträffar på "climategate" och i utlandet har skandalen brutit igenom gammelmedias skyddsskall.)

--Ahrvid

Ps. För info se t ex:
http://www.theclimatescam.se
http://www.wattsupwiththat.com
http://camirror.wordpress.com

Unknown sa...

Bästa herr Andersson!

Jag blev förvånad över den senaste valundersökningen, som ger ett tvärbrott mot de båda föregående om socialdemokraternas utveckling.

Men hur blir det nu, efter initiativet till samarbete med C och Fp? Det allmänna intrycket är att SD ges alltför stor betydelse. För att uttrycka det milt. Vi får avvakta nästa opinionsmätning och se vad som händer där.

Jag understöder anmälan till konstitutionsutskottet om Maud Olofssons agerande.

SONNET XXXIX FOR KATIE

I went downtown, saw Katie in the nude
on Common Avenue, detracted soltitude
as it were, like a dream-state rosely hued,
like no one else could see her; DAMN! I phewed;

was reciprokelly then, thank heaven, viewed,
bestowed unique hard-on! but NOT eschewed,
contrair-ee-lee, she took a somewhat rude
'n readidy attude of Sex Prelude; it BREWED!

And for a start, i hiccuped "Hi!", imbued
with Moooood! She toodledooed: "How queued
your awe-full specie-ally-tee, Sir Lewd,
to prove (alas!), to have me finely screwed,

and hopef'lly afterwards beloved, wooed,
alive, huh? Don't you even DO it, Duu-uuude!"

My English Poetry Blog

N'est-que pas que la solitude elle-mème eveille quelque attente fébrile? Voici l'entrée, vide, discrètetement illuminée comme une musée nocturne – la terasse, avec ses torchères ondoyantes par un soir d'Avent étrangement doux – laissant le vestibule et les murmures de voix – la chambre immaculée immaculée et la musique de danse derrière le mur – et le bar à cocktails mondains – le bassin où le nageur s'entrâine, longeur après longeur, il en n'a jamais assez, il doit y mettre de sien – enfin, tournant vers le haut au coin du sombre couloir vient la fille noire et pâle, altière, déterminée et de style épuré, ainsi qu'un moderne avion de chasse suédois.

Poétudes

More...

Exit time. Las chicas dejan el espejo de bar
dormindose en sus corazónes de alta traícion.
El Señor no levanta. Él pastorea a sus pies
los presuntos compradores. Y nos bendice.

My spanish poetry blog

More...

Consider Sex and time, procreation, reincarnation. Trigonometry! I envisage the time axis as the repetitive tangens function. Do you see what I mean? What can be tentatively derived from this notion? Clue: orgasm AND birth pangs at tan 0.

My Philosophy

My Music Blog

My Babe Wallpapers

You are very welcome to promote your blog on mine. They are well frequented, so there's mutual benefit.

- Peter Ingestad, Sweden

Peter Andersson sa...

Inge. Bra inlägg, jag skrev något snarlikt idag.

Peter I: tack igen. :-)

Mary: jag uppfattar nu skillnaden i uttrycken "varning" och "möjlighet" :-)

Ahrvid Engholm: Jag tillhör som framgår på några av mina inlägg de som inte uppskattar "motståndet" mot en aktivare klimatpolitik. Jag erkänner att jag gärna skulle ägna tid åt att försöka kartlägga var allt detta ifrågasättande av klimatförändringarna härstammar ifrån. Men tycker förstås att det är djupt olyckligt att inte alla ger stöd till det som är en överlevnadsfråga. Men å andra sidan...så tolkar ni ju inte utvecklingen..

/P