fredag 13 november 2009

Vellinges ekonomichef tänkte stoppa flyktingbarnen - genom köp av lokalen

Vellingehistorien verkar bjuda på ännu fler märkligheter än det skrämmande som redan har hänt. Aftonbladet berättar att kommunens ekonomichef, som bor 50 meter från det vandrahem där flyktingbarnen ska bo, tänkte köpa det gamla lokalerna. Kostnad: 6 miljoner. Köpare skulle vara den vägförening han är ordförande. För några av Vellinges invånare är det uppenbart värt mycket pengar att få stoppa ett boende för ensamkommande flyktingbarn. "Lokalen kunde ju alltid användas som föreningslokal", tänkte vägföreningsordföranden.

Stämmer uppgifterna visar det på ännu mer tragik i historien. Om ordet nu går att använda om just det. Det stora tragiken är att barnen alls behöver komma till Sverige, på flykt undan krig och förföljelse.

"Vad säger statsminister? Det undrade Ulf Bjereld redan tidigare i veckan. Samma sak gjorde Maria Ferm i morgonens TV-soffa. Även här markerar Vellinges moderatledare sin nonchalans mot omvärlden utanför kommunen där "Friheten är större". Att komma till studion gick inte. Att intervjuas i telefon gick inte. Annars borde Lars-Ingvar Ljungman ha goda möjligheter att kontakta sin partiordförande. Ljungman, som jag ser nu att Alliansfritt Sverige har avslöjat, är ordförande i partiets valberedning. En sån lyssnar alla på.

Från de rödgröna ledarna kommer tack och lov tydligare besked. Och som synes på några av länkarna och i dagens Aftonbladet finns en ärlig och uppriktig vrede också inom moderaterna. Och det finns Vellingebor som skriver brev och välkomnar barnen. Så länge det finns liv....

- Fler nyare blogginlägg finns från bl.a. Röda Berget, Kent Persson, blogg, Kent Persson, SvD Brännpunkt, Martin Moberg, Krassman,
- Fler progressiva bloggare på NetRoots.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Jonas sa...

Bra sammanfattning av mänsklighetens förfall i Skånes mest "välmående" avkrok. Men ekonomichefen är, om rätt ska vara rätt, boende i Vellinge men anställd av Hörby kommun.

Jonas sa...

Vellingemoderaterna tycker förresten det är viktigt med humanitet, fast bara i kyrkliga sammanhang. De kanske hoppas att slippa komma till helvetet?

"För (M) är det viktigt att kyrkliga förtroendevalda har en människosyn som präglas av humanitet och kristna värderingar. Ett väsentligt skäl för oss moderater att delta i de olika kyrkovalen är vår ambition att hålla partier/personer med fundamentalistiska uppfattningar utanför besluten."

Se sidan 5 i detta nyhetsbrev: http://vellinge.moderat.se/rpm/rpm409.pdf

Anonym sa...

”Detta är ovärdigt och inhumant, och skälet är att endast 98 av Sveriges 290 kommuner vill ta emot ensamkommande barn.”

Detta skrev Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson i augusti i år. Det är alltså varken ett borgerligt, överklass- eller moderat problem! Det är ett socialdemokratiskt, kommunistiskt, liberalt och grönt problem också.

”Vellinge-skandalen” en bara en välregisserad peka-finger-attack skapad av toppstyrda röda bloggare och Netroots för att dra bort uppmärksamheten på sin egen brist på att kunna hantera problemen i s-kommunerna!

JBK sa...

Ansvar!
vellige borna har tagit sitt ansvar genom att tacka nej. Därför att de anser att de inte har möjlighter att ge dessa barn de som behövs då deras övertygelse inte stämmer överens med Malöm politikernas syn på hur man ska ge hjälp till flyktingbarn
har ingenting med rasism att göra..
Vellinge borna har all rätt att tacka nej. Vare sig vi vill eller inte. Enligt lagen så har de rätt., både som individer och som kommun.
nej det är malmös politiker som skapt denna hets emot vellingeborna och de är invårnanas röst rätt som ska gälla. Ingenting annat.
respektera deras rättighter.
Malmös Politiker borde avgå då vi dagligen ser bevis på hur katastrofalt misslycat de fört och berdivit invandrar politiken.
Utan tvekan så kommer detta att slåtillbaka enormt vid nästa val då tex SD kommer att få en bra mycket större roll i svenska politik än vad dessa sifo undersökningar visa.
Normalt så är anfall bästa försvar och här väljer malmös politiker att starta en hetskampanj mot vellingeborna utan dess like . utan rspekt för Vellinge borna och deras lagliga rättighter.
Om de inte vill eller anser sig ha de möjlighter att hjälpa dessa barn så måste vi acceptera deta.
Vikan inte hela tiden tänja och böja på lagliga rättighter och gemensamma beslut och använda detta emot invånare och oskyldigt dömma invånare som i det här fallet är vellinge borna.
Detta är verkligen hets och våld mot demokratiska rättighter.
Hoppas Vellinge borna börjar försvara sig och sina rättighter och slår

Peter Andersson sa...

jonas: tack för korrigeringen.

Anonym: "Vellinge-skandalen" har kommit till därför att moderaterna i vellinge reagerat med främlingsfientliga kommentarer och ett oacceptabelt agerande när 30 ensamkommande flyktingbarn skulle bo där. En väg som man har valt också långt tidigare. Att "toppstyrda S-bloggare" inte har beordrat (m)s partisekreterare Schlingmann eller Solnas m-kommunalråd Salminen att känga till sina partivänner i Vellinge offentligt torde väl bevisa att det knappast är några S-bloggare egna uppfattningar att Vellinge aggerar oacceptabelt.

Du har i och för sig en härlig tilltro till NetROots kraft.

Vad gäller kritik mot S-kommuner så har jag skrivit iom det i tidigare inlägg. En del kommuner har genom åren tagit ett så pass stort ansvar att andra nu borde göra sitt. Det utesluter inte att de allra allra flesta ändå kan göra något för de barn som kommer hit. De S-kommuner som eventuellt säger nej trots att man egentligen borde kunna göra mer ska självklart ha samma uppläxning som andra.

JBK: förhoppningsvis går alliansregeringen vidare med att reglera i lag det där om "rätt". Som det ser ut finns det ganska stor enighet i riksdagen att Sverige inte kan ha en migrationspolitik och vissa kommuner en helt annan. Om kommunpolitiker inte fattar sitt ansvar så får lagstiftningen skärpas. Ingen ska övertyga mig om att Vellinge inte har råd att också ta sitt ansvar för en gångs skull. Det får vara slutdaltat med självpåtagna "kungar". DN:S ledare skriver idag om Vellinge mer som en bananrepublik...jag håller med.

p

Anonym sa...

Till er alla som applåderar att Vellinge har gjort en hel pudel: ...Är det någon av er med några hjärnceller kvar som tror att denna svängning på minsta vis förändrar vad folk tycker i stugorna i Vellinge och i resten av ert Sverige för den delen? Vem kan tro att den som blir tillfrågad på gatan av ett undersökningsföretag säger vad denne Egentligen tycker i en extremkontroversiell fråga där endast ETT svar är godkänt? Att påtvinga en människa en "klädsamt snygg" åsikt innebär bara att den Verkliga åsikten döljs och fritt frodas i det fördolda där ingen kritik finns och kan utvecklas till vad som helst. Så utomordentligt skenheliga ni älskar att vara i ert land. "Usch för Verkligheten och Heja Potemkinkulisserna så att allt blir så myclet mera ROSA och gulligare"... Tack och lov att jag kan betrakta dessa patetiska uttryck på bekvämt avstånd numera. Ert uppvaknande blir sen kul att notera. Jag kommer säkert att tycka det är lagom åt er!