söndag 15 november 2009

Vellinge - en lugnets helg?

Undrar så här på lite avstånd hur det står till med helgfriden i skånska Vellinge? Facebook-gruppen som skickar mail verkar ha vilat större delen av helgen, vilket säkert glädjer den stackars registratorn i kommunen. (som dock, vad jag såg, skulle få någon form av "tröst" av initiativtagarna). Annars har Per Schlingmann tagit Vellingemoderaterna i örat och Pia Kinhult.
Pia, som är vice ordförande i Skånedistriktet och defenitivt inte tillhör någon moderat falang likt den i Vellinge säger till DN att
hon tycker att det i nuläget är komplicerat att Lars-Ingvar Ljungman är Skåneordförande.
DN skåpar ut Vellings ledning ordentligt:
Lars-Ingvar Ljungman beter sig mer som en ledare för en bananrepublik när han försöker resa murar mot grannkommuner och lägga sig i vilka personer som sover i vilka sängar och var människor äter mat.
Läs också Henrik Brors analys. Blir det här en ny valstugeaffär? Och kan faktsikt " Vellingeaffären" leda till att (m) på riksplanet medverkar till en hårdare lagstiftning om kommunernas skyldigheter att vara en del av det svenska flyktingmottagandet? Men i Vellinge markerar bananrepublikens kung att han inte viker en tum.

Fler bloggar idag:
- Maria Ferm: "fler och fler positiva reaktioner om flyktingmottagning"
- Amanda Brihed: "Förlåt mig fader, ty jag har syndat (en hälsning från overklighetens folk)"
- Krassman: "I senaste laget, Schlingmann".
- Ann-Sofie Wågström: "Vellinge i (o)gott sällskap".
Fler på NetRoots.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur fan annars ska folk visa sitt missnöje? Jag skiter i vilket. Rent ut sagt. Våra rikspolitiker är ju fullständigt genomruttna. Ta den här jävla "jobbkongressen". Vilket spökeri! Denna pampiga självgodhet; detta spel för ett inbillat galleri. Dessa texter och pratbubblor med bara bokstäver inuti. En skymf mot folket. Det är bara för ÄCKLIGT alltihop!

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Skit ner dig rent ut sagt med hälsningar från Skåne.

Fredrik