tisdag 30 augusti 2011

Det är inte på någon punkt okey med politiskt våld!

Igår läse jag om Mikael Valtersson, Sverigedemokraternas kanslichef i riksdagen, som misshandlats. Idag ett nytt dåd. En Sd-företrädare i Gnesta, Frida Grundström, utsatts för ett brandattentat, något som Therese Borg har bloggat om. För den som har läst vad jag tycker om Sd som parti och deras politik är nog läget tydlig. Jag kommer alltid att motarbeta de värderingar som SD står för och den främlingsfientliga politik som de bygger hela sitt politiska engagemang på. Men det politiska "renhållningsarbetet" kan inte tillåtas hålla tillbaka ilska och vrede av det som har skett på ett par dagar. Det är inte, får inte, aldrig någonsin vara okey med politiskt våld!

Jag vet inte om svenska myndigheter lever i den där gamla trygghetskänslan som vi kanske alla drabbats av. "Vi bor i Sverige". "Det händer inte här". Sanningen är ju att det hände redan med Olof Palme och Anna Lindh. Och under sommaren har väldigt många av oss fällt oceaner av tårar i sorgen över det som hände i Norge.

I spåren av all tragik följer också kommentarstrollen, rättshaveristerna och de verkliga särlingarnas kommentarer. På bloggen Runor antyder en kommentar från "Mattias"att den norska terrorn var ett "pr-trick för att få upp opinionssiffror! En annan blogg har ett inlägg med rubriken som antyder att "vänstern" har genomfört dådet, något som förefaller svårt att hitta källa till. Bissar kommentar.

Det finns i dessa tider anledning att markera försvar för demokratin, även om "trollen" och "rättshaveristerna" ibland dominerar på nätets debatter. Det här är allvarligt!

Mer: Svd

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Fler bloggar om Politik