onsdag 26 maj 2010

Dagens utspel - Nya Karolinska

Bloggade i går om att det ska bli samtal mellan gruppledarna i landstinget om Nya Karolinska. Idag skriver de borgerliga ledarna i landstingsalliansen att man gärna vill ha en samsyn om bygget och att det kan skapas genom att man diskuterar frågan i "lugn och ro". Om detta kan man förstås bara säga positiva saker. Men frågan är vad syftet egentligen är? Tonen i artikeln är att "det vi gjort är det rätta". Inriktningen verkar vara att "lära oppositionen" hur det faktiskt är. (något som är lite väl svårt med tanke på hemligheterna i affären)

Hur mysigt de än kommer att ha, ledarna, så har alliansen med sina stängda dörrar, biljettkontroller, svarta rutor på handlingar och pejling av ledamöters mobiler gjort sig skyldiga till demokratiska övertramp av betydande mått. Trots det är uppgiften nu att rädda hem skattepengar som annars riskerar att förslösas. I dagens artikel talas om "tak" för utgifterna. Nyckelfrågan är väl egentligen: Av vad består de bärande delarna till det taket? Det gäller ju att taket inte är upplyft alltför mycket i det blå.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

britta sethson sa...

Begär misstroendevotum för bövelen. Vet inte om det är förenligt med kommunallagen men ändå. Ställ inte upp på några samtal. De får städa sin egen skit.

De borde avgå och låta nån annan ta över.

Lennart Fält sa...

Kanske det inte är konstruktivt men det finns saker man inte kan ställa upp på. Vägra att deltaga i den här lekstugan. Åtminstone bör det krävas att samtliga handlingar görs offentliga, en offentlig ursäkt för hanteringen lämnas och att förhandlingarna sker helt transparent, t ex genom öppna förhandlingsrum eller av båda parter undertecknade protokoll som redovisas efter varje möte.
Fast egentligen tycker jag som Birgitta, "Ställ inte upp på några samtal. De får städa sin egen skit.
"

Raymond Svensson sa...

Hej Peter, samtalen får väl utvisa om det finns möjligheter att hitta en samsyn. Politiken har för få samtal och för mycket debatt.

Anonym sa...

Håller med Britta Sethson, sätt ner foten och markera. Jag tycker att politiken har för mycket samtal. Här ska det markeras klart och tydligt att det finns en skillnad mellan blocken i synen på hantering av skattepengar.
Samtal och samverkan hela tiden gör att väljarna inte ser skillnad på blocken.
Som sagt låt dem städa sin egen skit för annars så kommer ni sitta med den i knäet.
Gydvan

Jonny sa...

Samtliga gruppledare i Stockholms läns landsting har nu ställt sig positiva till upphandlingen av Nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=272944&rlt=0&pid=208045__ArticlePageProvider