onsdag 26 maj 2010

Lunchtanke om folkpartiet och de mest utsatta

Har efter testet i den felande "Valkompassen" testat den bättre och där fått lära mig att just folkpartiet faktiskt är mitt sämsta parti. Jag förstod inte varför. Inte för att jag någonsin varit nära sympatisör, så där på riktigt. Men det har alltid funnits delar av (fp) som har varit en positiv ljusglimt i borgerligheten.
Har sedan länge förstått att folkpartiet under Bjöklunds ledning blir något helt annat. Nyligen var det de sänkta lönerna för unga. Det har varit klassuppdelningen i skolan: "Du jobbar med hjärnan. Du jobbar med händerna och klarar dig med mindre teoretiska kunskaper".

Nu är det arbetstvång för de som hamnat allra sämst till i samhället. Det är illa i sig. Men det blir än mer tragiskt och sorgligt sett till helheten. Samtidigt med de sänkta skatterna, mest till de som redan tjänar mest. Samtidigt som a-kassan försämras. Samtidigt som arbetslösheten slår hårt mot utsatta grupper. Samtidigt som folkpartiet driver de andra förslaget de har tagit över att de gamla moderaterna. En trist utveckling.

Ericas tillhåll skriver också, liksom Tindra-Annette Broström,
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,