måndag 31 maj 2010

Ship to Gaza: Wykman kan inte tala för hela borgerligheten??

[uppdaterad]Moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman skriver på Facebook, med gissar jag, god kännedom om gryningsattacken mot "Ship go Gaza", att:

Niklas Wykman
Det är lättande att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Det är en seger för hela Gaza!

Det är Scaber Nestor som uppmärksammar mig på det. Så någon form av stöd för israels agerande är således det ända som finns från den styrande alliansregeringen när en hel förmiddag har gått. Carl Bildt har inte bloggat, regeringens förstasida saknar info, UD:s Frank Belfrage fördömer förvisso. Ser själv på Facebook att EU-parlamentarikern Fjellners medarbetare har "Gillat" det första inlägget.

Det finns ett annat att gilla, eller som jag själv, grovt ogilla: MUF:s ordförande menar:
Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Hamas förtrycker och förföljer gazaborna samtidigt som de överst på dagordningen har att utrota Israel. Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare.

Tyvärr verkar de här närmast bisarra uttalandena vara de enda som finns i form av kommentarer från alliansen. Överst på moderaternas hemsida ligger en nyhet: Om partiets egen återvalsfond. Perspektiv och fokus blir ibland radikalt olika i politiken. Annars har jag på twitter sett avståndstaganden från några, som Annie Johansson, centern, med i förhållande till frågan borde många fler reagera. Och till stöd för Wykmans uppfattning att Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare har 22 (med Edvin) nu anslutit sig.

- DN om 11 svenskar ombord.
- Expressen om Henning Mankells deltagande.
- Mitt första inlägg på morgonen.
- Fler har förstås bloggat: Peter på Röda berget, Peter Högberg med samma krav som jag själv på regeringens agerande, Calle Fridén med sorgekänslor jag delar, Krassman om israel till internationell domstol, Mats Engström med samma krav, Svensson med benämningen mord, Annarkia om israelisk propaganda, Ulf Bjereld analyserar läget, HBT-sossen med en dikt som passar läget, Martin Moberg om folkrättsvidrigt, Fredrik Pettersson om Wykmans uttalande.

Uppdatering:
- Tokmoderaten, eller bland vänner känd som "Toker", fördömer Israels handlingar.
- SvD hade ett citat från 9 av Carl Bildt här.


- Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Kurt sa...

Gunnar Hökmark (M) och Charlie Weimers (KD) uttrycker förståelse för Israels rätt att mörda.

Johannes Forsblom sa...

Hej Peter!

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

Läs min artikel på:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

Peter Andersson sa...

tack för synpunkter o länkar.

Kurt: såg Hökmarks blogg om det. Bland annat känns det som han rakt av citerar israels regering: "man hade kunnat använda sig av de vanliga kanalerna...(för transporter..)

Peter