söndag 2 maj 2010

(S) och sociala medier - platsar i Politik 2.0?

Jag kommer! Nästa vecka är det äntligen boksläpp av Politik 2.0. Boken om "konsten att använda sociala medier" som författats av en rad auktoriteter i ämnet. Boken har förstås en fanpage på Facebook.

Ett antal politiker som är aktiva på nätet medverkar med egna tankar och erfarenheter. Maria Ferm, Anders Wallner (mp), Eva-Lena Jansson, Peter Andersson (s), Rossana Dinamarca, Ali Esbati (v), Mary X Jensen, Kent Persson (m), Annie Johansson, Fredrick Federley (c), Lilith Svensson, Göran Hägglund (kd), Annika Beijbom, Seved Monke (fp), Gun Svensson, Johnny Olsson (pp)

En monumental majoritet av bloggarna är privata, där bloggaren själv avgör sina postningar, grad av engagemang och omfattning av nätnärvaron. En del vill använda den för att lyfta samhällskritik, inte sällan i skarpa ordalag. Många har mycket att säga, kloka idéer men inte alltid en kanal för att föra fram dem. Bloggen blir den kanalen, en tror jag, allt viktigare sådan. En del av bloggsfärens bloggar som skriver om politik ingår i nätverket NetRoots. "Progressiva bloggare". Inte alls ett renodlat (S)nätverk men initierat av S och med ganska stor andel S-bloggare. Det kanske ska nämnas att många av oss har varit igång som bloggare långt före NetRoots bildades.

Karin
Pettersson, kommunikationschef på socialdemokraterna, skriver i Expressen om hur (S) har lyckats med satsningen på sociala medier. "Satsa rejält, våga släppa kontrollen och låt det ta tid", är tre saker som Karin förmedlar i artikeln.

Mattias och Åsa kommenterar. Och Stig har fått en replik av mig i kommentarsfältet :-)
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,