torsdag 20 maj 2010

Lägg ner valkompassen, SvD. Jag är inte vänsterpartist!


 

Precis
som Eva-Lena Jansson testade jag SvD:s valkompass. Precis som hon gjorde, klickade jag med engagemang på Euro-samarbete och, om än mindre glädjefullt, på ett svenskt deltagande i NATO-operationer. Ändå startar plötsligt en video med Lars Ohly när testet är klart, och han är glad över mitt val av vänsterpartiet.

är inte fallet, som bekant. Det verkar förvisso som kompassen hittar ganska rätt i blockfrågorna. Men det måste vara något grundläggande fel på konstruktionen i de efterföljande koderna för programmet. Gör om och gör rätt, tack, eller stäng.

Helen Pettersson har också gjort testet, Makthavare undrar om det är möjligt att bli sosse i testet

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant ? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Calle Fridén sa...

Ett partitest inför valet i höst, där man inte ens kan lista arbetslösheten som en av de främsta frågorna, eller som den främsta??
Näe, gör om, gör rätt

Johan Ulvenlöv sa...

håller med Calle

Simon sa...

Hej Peter,

Jag provade att göra testet med slumpmässig indata ett antal gånger och se vilket medelresultatet blev. Man kan fundera över vad detta egentligen säger, men resultatet förefaller åtminstone bekräfta det du och många andra socialdemokrater säger; v är överrepresenterat, det går inte att bli rekommenderad s.

Mvh, Simon

Hanna Dönsberg sa...

Bättre version av kompassen: http://minimaliteter.blogspot.com/2010/05/battre-valkompass-varsagod.html

Peter Andersson sa...

tack för kommentarer.
Och tack för tipset, Hanna. Gjorde testet
http://peterlandersson.blogspot.com/2010/05/en-alternativ-valkompass-som-raddar.html

Xamuel sa...

Annars kanske det är så att Socialdemokraterna är så bleka i åsikterna att det omöjligt går att ge dem några som helst egna poäng där något annat parti inte får fler? Vänsterpartiet har ju länge varit partiet som drivit de traditionella socialdemokratiska frågorna, på ett bättre sätt än socialdemokrater. Sossarna har i årtionden snarare försökt hitta taktiska lösningar för att komma åt väljare på högerkanten snarare än att stå upp för sina ideal.