torsdag 27 maj 2010

Glädjande med rödgrön ledning i opinionen - osäkra avgör?

Alltför hurtig rubrik, kanske. Inte desto mindre är det fakta, oavsett hur man väljer att vinkla rubriker. Att valet blir oerhört jämt har vi vetat länge. Dagens mätning från Novus bekräftar väl bara en tidigare mätning i veckan. Men: rödgrönt försprång.

Av
väljarna säger sig nästan 13 procent vara osäkra. Det är där valet kommer att avgöras, i en kombination med mobiliseringen. Jag gissar att allianspartierna som ofta är snabbare på att mobilisera de sina. Kanske blir jobbfrågan, arbetslösheten och bristerna i välfärden det som avgör valet. När den nu ganska torftiga skattedebatten planar ut och kopplas till det skatter betalar. När någon rim och reson börjar finnas i medierna omkring alliansens jobblöfte förra valet och utfallet. När det klarnar att förutsättningarna för skolan och sjukvården kommande år kommer att vara ytterst ansträngda och utan kvalitetsförbättringar om man inte använder resurser bättre eller där så krävs skjuter till mer pengar. Före sänkta skatter.

Rödgrönt före blått. Också idag.
Mer i AB, Krassmans blogg,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du glömmer hela tiden dom viktigaste frågorna:Utrikespolitiken, energipolitiken och SD.
Vakna.

Ilona sa...

Expressen inte bara vinklar rubriken. Tidningen hävdar också att skillnaden mellan blocken minskat när den i själva verket ökat. I Novus förra mätning var skillnaden 1 procentenhet, i den här mätningen är skillnaden 1,7, tack vare Moderaternas nedgång och Vänsterpartiet uppgång.