lördag 4 december 2010

Sahlins beröm till nätets rötter

Lägger man ner tid och energi på politiskt bloggande så är ett erkännande från den egna partiordföranden förstås en rejäl kick. I dagens tal till förtroenderådet lyfte Sahlin fram oss nätrötter.
Vad kan vi lära av våra nätrötter? På nätet leder de socialdemokratiska bloggarna. Här finns levande, frisk och öppen diskussion. Här hämtar jag ofta inspiration när det är dags för tal och utspel, och det hoppas jag att ni gör också. Vi ska ta vara på våra tänkare och skrivare när vi utvecklar vårt parti och vår rörelse
Det är förhoppningsvis ett budskap som fångades upp av de kommande ledarna i rörelsen. Skriver jag och hör precis hur parti-VU:s Tomas Eneroth bland andra vill bjuda in "netroots" till politiska framtidssamtal.


Efter valet 2010 har en viktig debatt förts om de sociala mediernas betydelse eller inte betydelse i politiken. En hel del av de synpunkterna har varit berättigad kritik för att partierna inte tillräckligt har tagit ansvar för att nätet stärks som en ännu viktigare kanal för dialog med väljarna. Själv hade jag en del att säga när det gäller bristerna hur partierna mer organiserat har missat sociala medier i eftervalsdebatten. Monas "lyft" av nätrötterna bejublades i den lokal där Netroots huserar detta förtroenderåd.

Mer: Nätet i eftervalsdebatten används förtås av Netroots.


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern  
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,