onsdag 15 december 2010

Landstingsdebatt om sjukvården

Idag fortsätter landstingets budgetmöte. Gårdagen innebar bland annat debatt om trafiken och den övergripande debatten. Några fragment från den uppfattade jag på nätet men hittar tyvärr inga referat på nätet. (inte ens bloggare!)

Idag ska, om tidsschemat har hållits, sjukvården debatteras och jag tjänstgör passande nog. Efter valet har jag ju "backat ner" till att vara ersättare. Så blir det när man förlorar val. Det blir säkert en bra debatt men som oftast resulterar det knappast i några förändrade beslut i förhållande till vad som föreslås i de olika budgetförslagen. Det är riktigt synd. (S)-budgeten har ett vårdfokus som borde gillas av fler än sossar. Jag kommer att tala om äldresjukvården och om några förslag vi lägger på det området. Annars kommer nog mycket att upprepas av ganska kända åsikter: vårdval eller hälsoval. Ohälsoklyftor och brister i vården. Säkert mycket om köer till behandlingar och om hur vården ska bli köfri. Alliansen och Filippa Reinfeldt kommer att vara glada. Oppositionen kommer att låta mindre glada.

Men dagen är viktig: den bestämmer vilka förutsättningar vården ska kunna arbeta under när vi går in i 2011. Om hur det går, återkommer jag till.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,