onsdag 1 december 2010

Barnsligt och farligt moderat svek om sprutbyte

Läser att moderaterna nu har hittat en "smart" lösning att trots landstingets beslut stoppa eller förhala försöktsprojektet. Moderaterna var ensamma i sitt motstånd i landstinget. Oerhörda känslosvall kom till uttryck i debatten när exempelvis nuvarande finanslandstingsrådet menade att alla andra partier förde "heroinpolitik". Då förhalade Filippa Reinfeldt. Nu är det moderatledningen i Stockholms stadshus som ska fortsätta trotsa beslutet. I SvD säger professor Jan Albert , Ki: att han "".är säker på att ett antal personer hade räddats om ett sprututbytesprogram funnits på plats

Jag tycker detsamma. Så tycker också en stor del av landstinget. Det bekommer inte moderaterna i Stadshuset. Och att socialborgarrådet har samma grundsyn som finanslandstingsrådet (m) Rosdal förstår man om man läser uttalandet i SvD:
– Det beror på om man betraktar den här frågan ur ett rent hälsoperspektiv eller om man ser att det faktiskt har att göra med en illegal verksamhet. Vi måste ta ansvar från politiskt håll att titta bredare på den här frågan, säger hon.
Heroinpolitik och "illegalt". Moderat syn på sprutbyte som är ett viktigt inslag i smittskyddet men också kan vara en av flera insatser för att "fånga upp" missbrukare och få in de i vård. Man kan tycka att moderaternas surhet över att ha fått stryk i landstinget bara är dum barnslighet. Så icke fallet. För många av missbrukarna gäller det liv eller - faktiskt - död.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,