onsdag 15 december 2010

En ny FRA-dag för (S) - och vem synar de som har makten?

Visst är det på ett sätt märkligt. Ungefär som frågan om sjukförsäkringen några veckor efter valet då en del debattinlägg höjde rösten mot (S) som de upplevde hade "tystat" frågan. (S)?. På samma sätt kan man vända frågan om FRA, den nyhet som i SvD-artikeln från igår har 100 blogglänkningar. Det uttrycks av Helen Pettersson mycket bra. Vad i övrigt händer i världen? Och de som nu har makten, som står för den skarpa politiken, får köra på men verkar på något sätt ointressanta i sammanhanget. Vi är nog många som minns tidigare kriser och den utvärdering som då har gjorts av regeringens agerande. Så behövs också, som antyds av Anders Lindberg i Aftonbladet, av Reinfeldts regering också nu.

Mediernas ledarsidor, som SvD och DN, tar förstås upp gårdagens utspel. DN manar till eftertanke. SvD funderar över om Morgan Johansson talar för hela (S)   Ekot noterar förvirring. Aftonbladet betecknar gårdagsutspelet som "överreaktion" och menar att det var helt fel dag. Som jag noterade strax före sänggång blev FRA-debatten temporärt avgjord (igen) på riksdagsgruppen i går då Johansson lär ha fått bassning. Det sista det socialdemokratiska partiet nu behöver är just en FRA-debatt, kan väl tilläggas.

Däremot
behövs (S) finnas närvarande i människors vardag med politiska öron och fingertoppar som inte bara lyssnar av oron om bomber och terror utan också om mycket annat som behövs när det omprövade och delvis omstöpta (?) partiet vi väntar på ska födas. Men idag är som sagt medierna fyllda av S-analyser kopplat till FRA. Och Morgan Johansson är i morgonsoffa i SvT kvart över åtta...

Fler nya blogginlägg: 
- Johan Westerholm om behovet av underrättelser..
- HBT-sossen instängd i säkerhetsobjekt.
- Sara Gunnerud om en omsvängning.
- Peter Högberg om enskilda och gruppen
- Peter Johansson om knäppen på näsan.
- Beelzebjörn om sossars eventuella flykt till Piratpartiet...
- Amanda Brihed om läget i S och FRA

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,