måndag 5 april 2010

En skur av nya mätning idag - med en rekordnotering

Detta verkar inte bara vara dagen för snöns återkomst utan också mätningarnas dag.

Skop berättar om väljarnas syn på de två regeringsalternativen. Regeringen lär få ökat förtroende, mätt som skillnaden mellan "gör ett bra" respektive "gör ett dåligt" jobb. Samtidigt ger SKOP kredit till Mona Sahlin för det rödgröna samarbetet. Det ger enligt företaget ett bättre utfall för oppositionen än en "ren" S-regerings tidigare förtroendetal.

Novus berättar att vänsterblocket får flertalet av blockbytarnas röster. Inte minst är det miljöpartiet som "ångar på". Undersökningen är ett par veckor gammal men idag lyfter TV4/AB fyra upp det här perspektivet.

Sentios marsmätning får Sd att skicka pressmeddelande som jag ser på MyNewsdesk. Jinge bloggar också.
Enligt mätning får SD över sju procent och skulle få rollen som vågmästare.

Den senaste veckan har utöver dessa bjudit på mätningar där de rödgröna visat sig vara urstarka bland förstagångsväljarna. Och det var inte något aprilskämt. Mätningen som kom första april visade en förtroendetyngd med fördel Reinfeldt. När väljarna däremot svarade om förmågan hos partiledarna att ingjuta framtidshopp ligger Sahlin och Reinfeldt i nivå med varandra.

Och för att upprepa mig: Den dag som en mer djuplodad analys av hur Reinfeldts regering har presterat under de fyra åren kommer att  få effekter på väljarnas sympatier. Om exempelvis jobbfrågan - resultat i form av vallöften - blir debatterat, får den borgerliga alliansen oerhört svårt i debatten. Och, "Read my lips": Den tiden kommer, före valdagen.

Läs mer:
- PJ Anders Linder (SvD) med tankar om mätningar.
- Rasmus Lenefors om skillnader S och M
- Kent Persson som åter spår om "sjukbomber"..
- Dick Erixon har också detta begrepp men missar att Reinfeldt tappar mer..
- Martin Moberg om rödgrön övervikt..
- Peter Högberg med söndagskrönika

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant    Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Bengt Nilsson, sosse sa...

Den dag som en mer djuplodad analys av hur Reinfeldts regering, om de vinner valet i höst, kommer att nedmontera Sveriges välfärd under de kommande fyra åren vore mer av intresse på sin plats!

Många av de svenska väljarna kan inte koppla samman den politik som högern för idag med hur den politiken kommer att förändra Sveriges välfärd under de närmaste fyra åren!
Detta politiskt oanalyserande dagsländeriliv gör att den som styr landet för tillfället i just persontilldragelsefrågor alltid får de högsta siffrorna ifråga om förtroende!
Så länge man inte kommer på honom med händerna i någon kakburk!
Men om tidningarna och TV verkligen vågade visa hur vårt lands välfärd kommer att förändras till det sämre med ytterligare fyra år av högern vid makten skulle nog även Reinfeldts förtroende drastiskt minska.
Så snälla media gör en relevant modell för mig och folket om hur en högerallians kommer att förändra vårt samhälle om de skulle få ytterligare fyra år vid makten! Alla fakta för modellen finns för handen!
Själv kan jag kan alla redan med till sanningen gränsande visshet förutsäga hur den kommer att se ut! Våra offentligt drivna välfärdsystem som finns kvar kommer alla att totalitärt överföras till privata ägare med endast den mänskligt utsorterande vinstmaximeringen som drivkraft. Dessa privata företag inom skola, sjukvård och äldreomsorg kommer att mer och mer tillhandahålla förut mer eller mindre gratis välfärdstjänster till försäljning och det blir den av högern ytterligare berikade över- och övre medelklassen som har råd att betala för dessa ur sina tjockare plånböcker och privata försäkringar! Vi får två kösystem inom välfärden där den ena läggger sig före i sina gräddfiler!
Samtidigt så avlövar Reinfeldt och högern de för statsfinanserna kostbara socialförsäkringssytemen inom framför allt sjukkassa och a-kassa med högre inträdeströskalr och lägre utbetalningar, varvid fler människor kommer att slås ut som då få stå i köerna till de olka välgörenhetsorganisationernas sopp- och matköer!
Reinfeldt har ju själv uttalat sig på detta sätt:

”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten. Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd. ”

Så med andra ord de ekonomiska och sociala klyftorna i samhället kommer att öka samtidigt som jämställdheten kommer att minska. Och vad det innebär i form av ett mer kaotiskt samhälle för alla, säger alla, i landet finns det ovedersägliga bevis för inom forskningen som kommit fram under den senaste tiden!

Så med ytterligare andra ord! Det kommer att gå åt h-e med Sveriges välfärd och befolkning om högern får styra ytterligare fyra år efter valet i sptember 2010!

Bengt Nilsson, röd gråsosse

Anonym sa...

Bengt Nilsson träffar huvudet på spiken. Vi går obönhörligen mot ett alltmer kaotiskt och kriminaliserat samhälle. Varför det är så analyserar jag i min viktigaste artikel på Newsmill.

Vårt största samhällsproblem

Som jag ser det finns det bara ett enda parti som har förutsättningar att bromsa denna hemska utveckling, och det är Socialdemokraterna. Ett parti med stora svagheter förvisso, men vi har inget val.

Den strategiska frågan är invandringen, och det är här den avgörande stöten skall sättas in. Där finns skäl för optimism, för socialdemokratin har presterat en oerhörd uppryckning. Det är socialdemokratins förtjänst att vi äntligen konfronterar problemen. Just så bekämpar vi rasism och främlingsfientlighet, vilket är av avgörande betydelse.

Potentiellt är invandringen en oerhörd styrka och resurs för Sverige. Det finns en kopiös kraft i den, om vi bara hanterar den skickligt och klarsynt. Det gäller hantera denna urkraft så att den kommer hela landet till nytta i stället för att som nu riskerar ske slita sönder oss.

Då gäller det att med all kraft bekämpa den stupida brutalhöger som representeras av Alliansens stödparti Sverigedemokraterna. Att det verkligen är ett stödparti åt Alliansen står fullkomligt klart. Det är ju Moderaterna de växlar röster och personal med!

Man måste erkänna att vi har ett ledarskapsproblem. Man måste respektera statsministern som en mycket skicklig person och vidare ha klart för sig att Sverigedemokraterna har en mycket duktig partiledare i Jimmie Åkesson. Man får absolut inte underskatta motståndarna.

Taktiskt gäller det att avslöja Maud Olofsson, Sveriges i särklass inkompetentaste politiker. Hon har fått kommma undan med det ena klanteriet efter det andra. Politik är kamp, och då får man stå på sig med fokus och exakthet. Det har varit alltför mycket diffus upprördhet. Här får starka krafter rycka in, backa upp och styra det hela i rätt riktning. Så vinner vi valet, om bara viljan finns.

- Peter Ingestad, Solna

Peter Andersson sa...

Tack Bengt och Peter för viktiga kommentarer. Och långa. Sånt uppskattar jag :-)

Carina MBL sa...

ALLIANSENS 57 FÖRSÄMRINGAR

http://www.goteborg.socialdemokraterna.se/volvo/57.pdf