lördag 17 april 2010

Drömmar och konkreta förändringar för möjligheternas Sverige

Jag får en bestämd känsla av det: Många fler svenska väljare borde har varit på två ställen i dag. För att se skillnaderna. För att höra tonläge. För att kanske också hör ett och annat om det valet också gäller, utöver framtiden: Att också döma hur regeringen Reinfeldt skött sitt mandat. Där jag fanns hörde jag en Mona Sahlin som talade om drömmarnas Sverige. Om principer som jämlikhet och frihet. Om människors rätt att få både en andra och tredje chans i livet. Ett långt avsnitt om hur vi gör förskolan bättre för alla barn, om utbildningen också högre upp, om jobben och konkret politik. Om trygghet när man blir sjuk och om en vård som ges efter behov. Det är socialdemokratisk politik, det ingår i det rödgröna samarbetet och känns "framtid". Och verklig rättvisa eller kanske rättfärdigt.

Av var och en efter förmåga - åt var och en efter behov.

Den som samtidigt kunde höra de moderata drömmarna borde bli besvikna. Ok, rätta mig om den mediala bilden är fel :Men Reinfeldt enda dröm om framtiden verkar vara fortsatta sänkta skatter.

Det är skillnad i politiken.
 
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

osäker sa...

Jag röstade rött förra gången men kommer nog att ändra mig till detta val. Jag tycker nämligen att alliansen har skött sig väldigt bra och om du jämför med hur det ser ut i övriga Europa har vi det väldigt bra. Med fortsatt liknande politik nu när krisens vindar börja blåsa över kommer Sverige snabbt att repa sig. Så snälla! Ingen Mona! Eventuellt om Persson kommer tillbaka för nuvarande kandidat ger ingen trovärdighet!

För övrigt försvinner Wetterstam efter valet då mp kommer att byta språkrör. Detta bådar inte gott då hon är den enda vettiga av de fyra. De två männen som jag inte nämner är bara hemska och lika otur att Maria försvinner är det tur att den andre onnämnbare gör det såväl...

Anonym sa...

sänkskatten sänkskatten sänkskatten sänkskatten

Det är precis vad USA gjort och därför står på örona. Det har verkligen ingenting med nationalekonomi att göra, för det är bara tro och inget vetande alls. Usch vad trött man blir på det där idiotmantrat.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

Ceasar Andersson sa...

Hej Peter,

Ceasar heter jag och är en fd Moderat som finner politik vara mkt intressant. ANledningen till att jag inte längre kan rösta på alliansen är i första hand deras asyl & invandringspolitik.

Vad tycker du om att Sverige under 2009 erhöll följande titlar?

Världsrekord i bistånd med 1.12% av BNI vilket blev ca 34,7 miljarder SEK. Alla som följt biståndsdebatten genom åren vet hur svårt det är att rikta detta bistånd så verkningsgraden gör bäst effekt. Noterbart är att trots ett mål på runt 0,75% av BNI för resterande EU länder landade medeltalet på 0,48.

Gunilla Carlsson (M) anser själv att Sveriges världsrekord blir svårslaget. Vad tycker du om detta?
Särskilt med beaktande av år 2009 finanskris?

2. Europas mest generösa/dumdristiga asylpolitik med Europas högsta andel "förlorade pass" ansökningar. Vi tar emot så mkt folk så vi som arbetare kommer snart inte kunna skrapa ihop de skattemedel som all denna välfärdsturism skapar. Ironiskt sagt jag vet, men väldigt få av de som anländer hit har reella flyktingsskäl samtidigt som de riktigt fattiga finns kvar i hemländerna..


Svårt att skriva begripligt måhända i denna lilla kommentarsruta, men som du förstår är jag lika kritisk till Vänsterns vurmande för en med Europa mått mätt extremistisk asylpolitik.


Sedan Sossarna ersatte G.P med Mona så är det kaos.. en blivande ev statsminister som ifrågasätter om vi i Sverige ens har en kultur.

Det var nog ett av de uttalanden som upprört mig mest av alla de hårresande saker hon sagt genom åren. Varför så öppet förakta oss Svenskar, jag förstår verkligen inte det!

Tack för en intressant blogg

mvh Ceasar

Anonym sa...

Ja heja på, det är bra att Mona har tydliga mål för framtiden och målen är bra. Mona har växt allt eftersom tycker jag och har nu uppnått den rätta "tyngden".
Alliansens "dröm" om framtiden saknas mycket riktigt. Att bara fortsätta sänka skatter och se vad som händer verkar inte vara vidare målstyrt utan mer som ett lotteri, men det kanske är det som är meningen?!/gt