fredag 30 april 2010

Bloggosfär med kontroll på hormonerna - också i valdebatterna

Nu kommer jag inte att röst på folkpartiet. Hade den otänkbara händelsen ändå inträffat är det inte helt omöjligt att personkrysset hade gått till Annika Beijbom. (men..som sagt...) Annika skriver i dag ett skarpt inlägg på Politikerbloggen. Annika poängterar att bloggosfären har inneburit en demokratisering och bemöter en del nedgörande statistik. Om det faktum att kanske fem procent av svenskarna bloggar svarar Annika:
Min retoriska fråga är: hur många procent av svenskarna producerar ”content” i gammelmedia?Utan att ha några statistiskt säkerställda siffror är det sannolikt betydligt färre än 5 % av svenskarna som jobbar med press och etermedia.
Inlägget är också ett försvar för bloggosfären och dess sätt att gå före en del "äldre" medier när det gäller "Ren bloggning". Kontrasten är kvällstidningen:
Onsdagens utgåva av pappers-Aftonbladet vittnar om en anlog-kronisk inställning till politiken där uttryck som ”striden börjar” och ”inga trick lämnas oprövade ” förekommer i rubriksättningen. Den typen av analog alfa-hanne-retorik förekommer knappt bland de politiska bloggarna.
Jag känner mig förstås hedrad att få omnämnas tillsammans med Mary Jensen som också idag har ett inlägg om bloggarnas betydelse. Bloggosfärden bör hålla den inslagna vägen med en ren och ärlig debatt. Oavsett om de ganska många som befinner sig AFK drar iväg debatterna med en radda av övertramp:
Jag uppmanar nätets alla digitala alfa-honor och alfa-hannar att fortsätta på den inslagna vägen med snyggt kampanjande och ren bloggning.
Bra, Annika!

Mer: bokprojektet Politik 2.0;  Webbplats och Facebook.
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant ? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Annika Beijbom sa...

Hej Peter,

Tusen, åter tusen, tack! Håller på att blogga ikapp men jag är inte riktigt lika snabb på tangenterna som du och några till är när det kommer till postningarna. :)

/Annika Beijbom
:)