söndag 11 april 2010

Vad tycker partierna behövs för ensamföräldrar?Idag såg jag att Expressen hade ett TT-meddelande som verkar vara en återvunnen nyhet från mars. Då hade såväl bloggosfären som etermedierna nyheten om de ensamstående med barn halkar efter i välfärden och till och med blir fattigare. Allt enligt en undersökning som Riksdagens utredningstjänst har gjort på uppdrag av Vänsterpartiet. Såg på Twitter ett tips från Helene Sigfridsson om att GP har gjort en sammaställning av partiernas förslag för de ensamstående. (även i Helens inlägg)

Mitt eget parti har svarat om följande reformer:
- Förskola på obekväma arbetstider.
- Höjt underhållsstöd med 125 kr i månaden.
- Barntillägg för studenter, 250 kronor mer i månaden för ett barn, 400 kronor för två barn.
- Rätt till heltid.

den borgerliga sidan verkar egentligen bara höjt flerbarnstillägg i barnbidraget ena partierna. Det är Kd:s enda punkt på listan. I övrigt vill man återkomma. Vad gäller moderaterna finns en anmärkningsvärd "nyordning".
Vill inte kommunicera egna förslag, utan hoppas återkomma i frågan när Alliansens grupp för familjepolitiska frågor presenterar sin politik.
Om det är en linje som (m) nu kör själva, dvs inte berätta om egna förslag utan infoga sig totalt i alliansens budskap, eller om en enskild "handläggare" av enkäten har missat vet jag inte. Det verkar märkligt att man inte berättar om egna förslag. Eller är det så illa att förslagen helt saknas på det området?

Mer läsning:
- DN hakar också på den gamla men viktiga nyheten.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Helene sa...

Det finns en artikel i DN idag som är intressant. Stort tryck i frågan även om politikerna fortfarande kommer undan med ganska vaga svar.

Anonym sa...

Varför inte kräva att den f.d. äkta hälften/sambon står för en större del av underhållet? Varför måste prompt staten (läs: skattebetalarna) stå för kostnaderna?

/Rickard

Peter Andersson sa...

tack för tipset, Helene

Rickard. Håller med dig. Men sen är väl frågan vad man gör om "partnern" ändå inte betalar...?