måndag 26 april 2010

Hedersam uppgift att vara spärr mot Sd

har ännu en helg passerat, ännu en med ganska svag närvaro på nätet och med färre blogginlägg än vanligt. Det lär vara så ett tag framöver. Och det ger utrymme för andra att krypa upp på den Knufflista som jag"en gång" toppade. Både Kent Persson och HAX lär kunna passera mig.  So what. Listor är ganska betydelselösa ingredienser i mitt liv, så också Knuff. Men kan jag, som i dagens Svd, få vara exempel på en av några som visar att Sverigedemokraterna inte äger hela nätet så är det väl en uppgift som är väl så meningsfull. Krassmans veckolista över de progressiva på Knuff:

1. Alliansfritt Sverige (oför)
3. Peter Andersson (-1)
11. Mitt i steget (-6)
12. Kulturbloggen (+5)
16. Röda Berget (-3)
18. Peter Högberg (-4)
19. In Your Face (+2)
21. HBT-Sossen (-1)
24. S-buzz (-6)
27. Ett hjärta rött (-1)
31. Jinges Web&Fotoblogg (NY)
33. Claes Krantz (+1)
35. Storstad (oför)
36. Martin Moberg (+1)
42. Veronica Palm (oför)

SD "regerar" verkligen inte överallt. På Twitter har Gudrun Schyman ledningen. Göran Hägglund som god tvåa. (S) toppar Youtube-närvaron. Vad gäller Facebook leder Sd skyhögt. Men (S) siffra har nog ändrats sen artikeln skrevs och "störs" eftersom partiet har bytt till fansida. Den förra gruppen har 5.423 medlemmar nu och fansidan 6.101.

Det om "rålistor". Förhoppningsvis är det innehållet som räknas och som är viktigaste för de möjliga väljare som tar del av det partierna förmedlar på nätet. I SvD-artikeln säger Brit Stakston att Sd:s besökstal delvis kan förklaras med publicering av misstänka i brottsmål. Hon säger också om Sd och nätet:
- Deras strategi är att tycka synd om sig själva för att de inte får komma till tals. De uttalar stark personkritik och upplevs snabbt som hotfulla
Det där kan säkert intygas av många med hög nätnärvaro. Och Nikke Lindqvist som är sökordsoptimerare visar skillnander mellan SD och Piratpartiet: 
- Piratpartiets sympatisörer dyker också upp i stora kluster, men skillnaden är att piratpartisterna nästan alltid uppträder under namn och med länk till sin blogg. I SD:s fall är de påfallande ofta anonyma med påhittade namn
Listor eller inte. Det finns en rad anledningar för riksdagspartierna att fortsätta sina satsningar på nätnärvaro. Av flera skäl. En anledning är att nätet blir bättre spegling av hur det faktiskt ser ut AFK med väljarnas politiska stöd. Där har SD ännu inte nått upp till spärren för riksdagen.

Fler som bloggar:
- Mary Jensen om tävlingar och internet
-Ann-Sofie Wågström om vem som dominerar.


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Sören Sommelius sa...

Ohj vad jag skrattar åt de enfaldiga bortförklaringarna
Som den här: - Piratpartiets sympatisörer dyker också upp i stora kluster, men skillnaden är att piratpartisterna nästan alltid uppträder under namn och med länk till sin blogg. I SD:s fall är de påfallande ofta anonyma med påhittade namn"

Vadå "anonym"? Tror du man frivilligt bjuder in till mordhot, yxor i dörren, mm? Vad säger att en piratpartist inte skriver under pseudonym? De Piratbloggar jag sett är inte många och de kan lika gärna som någon annan ha ett nick eller ett fejkat namn.
Det är Internet, pucko!

Typiskt försök att sprida dåligt underbyggda rykten och lögner om Sd.

Stackare vad ni måste vara nervösa nu när Sd kommer in.