tisdag 15 september 2009

Mona bloggar och en Reinfeldt åter otydlig om SD-samarbete

Ser att Mona Sahlin bloggar idag, på den rödgröna samarbetsbloggen. Man får säga välkommen till bloggosfären, Mona!! (S-buzz tipsade)

Vad är
det statsminister Reinfeldt gör i dagens morgonsoffa? (ca 15 min in i sändningen)
Han får på nytt frågan om moderaterna kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. Hans svar är först: "Våra fyra allianspartier söker fortsatt förtroende." Lotta Bouvin upprepar frågan och vill ha ett tydligare svar. Reinfeldt blir förbannad och påstår att "Ni kommer aldrig sluta ställa frågan..."

Därefter gör Reinfeldt något mycket märkligt. Han slänger ur sig att "Socialdemokraterna ringer runt till alla redaktioner..." Avsikten skulle vara att få journalister att ständigt upprepa frågan. Lotta Bouvin upplyser statsministern att "jag har hittat på frågan själv kan jag säga´".
Reinfeldt igen: "Vi fyra ska samarbeta.."

Jag hade slutat gräva i detta före dagens program. Efter vinglandet i Svt som gjorde att till och med KG Bergström blev osäker har jag uppfattat att Reinfeldt vid något tillfälle tog i när det gäller tydlighet om vare sig samarbete eller beroendeställning. Idag kände också Lotta Bouvin som att svaret förblev luddigt. Och inte blev det mycket bättre av att påstå att svenska redaktioner styrs genom samtal från socialdemokratiska högkvarteret. Man undrar vad som ligger bakom utfallet.

Fler har bloggar: Alliansfritt Sverige,
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Tingeling sa...

Jag hörde det där i morse, mitt i morgonstöket. Blev förvånad och nästan fascinerad av intensiteten i hans reaktion. Och så det absurda i att SVT skulle låta sig påverkas av påtryckningar från Socialdemokraterna? Därför blev jag rätt full i skratt när Lotta Bouvin eftertryckligt påtalade att hon faktiskt kommit på frågan själv.

Nicklas Eriksson sa...

Reinfeldt blir oftast en riktig gammelmoderat under press, härsklysten och full av repressiva tendenser mot de mindre värda.

Käre värld, han skulle samarbeta med Nordiska Rikspartiet och putsa Assar Oredssons ridstövlar med tungan om det innebar att han fick behålla makten 2010. Sverigedemokraterna är inte så fruktansvärt olika KD, han kommer inte ens att märka någon skillnad.

Peter Andersson sa...

Ingela. Lottas svar var klockrent. Men jag grubblar fortfarande över varför han sa det. Och varför inte svenska journalister har gått i taket.

Nicklas. Jag håller inte med dig om jämförelsen Kd o Sd o NRP. Förstås. Visst kan jag har kritiska synpunkter på kd...på en del områden väldigt kritiska..men att jämföra KD med NRP o SD är knappast...rimligt.