måndag 11 juni 2012

Nya myndigheter - en för varje alliansparti


Moderaterna föreslår alltså en ny myndighet som redan håller på att inrättas? I ett utspel i helgen bloggar Kent Persson om förslaget och utspelet tas upp av Ekot. Utspelet är ett led i att försöka möta kritiken mot brister i äldreomsorgen. Klantiga upphandlingar och utrymme för vårdgivare som inte har tillräckligt höga kvalitetskrav ska fixas med en ny myndighet, enligt förslag från en politisk allians som hade som vallöfte att minska byråkrati och myndigheter.

Nu finns redan den myndighet som Kent Persson föreslår. Kd verkar lite sura eftersom det verkar vara deras "bäbis". Kds Acko Ankarberg säger om det moderata förslaget.– Jag vet att Kent Persson är ny på sitt uppdrag, men det finns väl anledning att ta reda på vad som hänt innan man går ut och tror att det är något nytt. Göran Hägglund svarar på Twitter ironiskt med att han funderar på något han vill kalla "jobbskatteavdrag".

För övrigt verkar väl också SvTs Rapport och Mats Knutson ha missat den nya myndigheten. I inslaget rapporteras det som ett sätt att möta kritiken mot det som har hänt inom äldreomsorgen. Men med rätta frågar Knutson varför inte uppdraget till Socialstyrelsen räcker. Behövs det så borde detta kunna skärpas, liksom kraven på kommunerna. Och inte minst: de kommunala politikerna måste ta ansvaret. Även de som ivrar för privata alternativ.

Fler: Röda Berget, Alliansfritt, Markus Mattila,
Mer: SvD, SvT med intervju med Kent Persson,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
 Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,