söndag 23 januari 2011

Stockholmsidrotten ska inte tvingas fly från Stockholm

Två mycket trista nyheter under dagen. Samtidigt ett mycket trist upprepande. Och en glad nyhet som ändå ger mig ganska trista tankar. I morse kunde jag läsa i SvD om att Spårvägens IF är på väg att söka sig bort från huvudstaden. En förklaring är det bristfälliga i lokalsituationen och inte minst de hot som föreningslivet står inför i form av dramatsikt sänkta föreningsbidrag. Samma dag kommer nya larmrapporter om en allt sämre kondition hos unga. Något som rimligen en idrottsrörelse man satsar på är oerhört viktig för att kunna möta.

Den trista upprepningen är förstås ansvarigt borgarråd som åter för fram att det nu är sponsorpengar i stället för kommunalt stöd som ska rädda föreningslivet. Handbollsledaren i klubben suckar och berättar om alla de timmar som redan nu läggs ner på att fixa reklamskyltar och hissa sponsorflaggor, allt för att kunna ta in de intäkter som krävs. Gissningsvis blir en fjärdedel lägre intäkter ett verkligt dråpslag mot föreningslivet. Stoppa eländesförslaget!

Ps
: den glada nyheten är förstås dagens resultat i handbollen mellan Sverige och Kroatien. Man kan med ganska hög trovärdighet koppla ihop frågan om en levande idrottsrörelse med föreningslivets förutsättningar. Något som idag gav en positiv utdelning och frågan är väl hur framtida idrottsframgångar ser ut med försämrade villkor för föreningarna.


fler: Röda Berget, Christian Valtersson, Ungt närverk, Stockholms FF
Regina Kevius bloggar här.
- Ett av mina tidigare inlägg här.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,