tisdag 25 januari 2011

"Politisk katastrof" - I Reinfeldts Sverige förtidspensioneras rekordmånga unga

 Först - när det gäller min egen syn. Jag är med i Samordningsförbundet HUSAM i Huddinge, som bland annat jobbar med de unga som står långt från arbetsmarknaden. Alltså: vi snackar om MÅL för jobb - när Reinfeldts parti styr - på att kanske 30 procent ska komma ut i jobb eller utbildning. Höga mål! Det är grupper och individer som har särskilt höga murar när de ska söka sig ett jobb. Inte av fusk eller lathet som den bild alliansen har satt utan därför att de har andra problem och svårigheter.

De får det inte bättre med sämre villkor och ersättningar. Tvärtom. Men tvärt emot det regeringen pratar om visar nu siffror att förtidspensioneringarna ökar när det gäller unga.
1990 förtidspensionerades omkring 1500 unga. 2006 var antalet 4500, och i fjol var siffran 6700, enligt preliminär statistik från Försäkringskassan – en ökning med nära 50 procent under förra mandatperioden.
Jag tycker att trygghetssystemen ska vara verkligt goda. Jag ser inte ner på den som behöver stöd, rehabilitering och andra insatser för att komma ut, så mycket man kan, i "livet": På den här punkten har regeringen Reinfeldts förakt för svaghet slagit tillbaka ännu mer. Svaga har blivit ännu svagare. En synnerligen mörk fläck på välfärdslandet Sverige.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,