tisdag 11 januari 2011

Partiledarracet går vidare

I mina uppdrag lokalt och regional gör vi nu omstart inför den kommande mandatperioden. Allt för att bedriva en tydlig oppositionspolitik mot de som styr i Huddinge och landstinget. Så blir det också nationellt, i rikspolitiken, men även om parlamentariker också nu jobbar med praktiskt politik är det medial skugga för (S)-politik. Partiet startar 2011 med att valberedningens ordförande Berit Andnor ska "turnera runt" för att fånga upp signaler om partiorganisationens syn på hur en partiledare ska vara.

I medierna fortsätter namnspekulationerna. Dagens Aftonbladet börjar lyfta Leif Pagrodsky som "möjlig" samtidigt som man på bild har med Pär Nuder, en kandidat som avfärdades på grund av sitt nej-tack i helgens tidning. Samtidigt sågas Sven-Erik Österberg som tänkbar ledare av ledarsidan som här jämförs med moderaternas Bo Lundgren. Och det generella omdömet är från tidningens sida: "Problemet med kandidaterna är att ingen av dem är bra".

Facebook har partiet i Stockholm gjort försök att förnya sättet att "kommunicera" med medlemmarna. På en speciell grupp kan medlemmar tycka till om "kriterierna" inför valet av partiledare. Frågan är hur stor andel av utrymmet som ägnats till just det. En bråkdel, kanske. Och inte är det bara partiledarfrågan som tas upp. Snarare har debatterna fått en tonvikt på politiska frågor, inte sällan med enskilda debattörer som mycket engagerade. Ännu en dag av förlorad oppositionerande mot Reinfeldts regering, möjligen.

Fler som skriver:

- Sydöstran...
- HBT-sossen om odds....

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern

Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,