torsdag 6 januari 2011

En hemlig härva av kungamakare

En alltför intensiv nyfikenhet. Det var det som gjorde att jag idag, trots mina deklarationer tidigare om någon form av bojkott av publikationen Expressen, inte kunde motstå att klicka mig dit. Redan papperstidningens förstasida i matbutiken skvallrade om att Nuder vill ta över socialdemokraterna. Partiledare Pär Nuder, skulle det alltså bli efter partiets långa och utdragna krisbearbetning och efterträdarbryderier.

Expressen har "källor" som vet att Nuder till sin hjälp har de gamla polarna Larsson och Olsson. Och, som ett tredje starkt ben i en hemlig kampanjgrupp, också en av landets skarpaste pennor och hjärnor, tillika medarbetare på Den Stora Tidningen, Aftonbladet: Katrine Kielos. Den senare som på Aftonbladets ledarblogg också i kommentarsfältet bistår med verklig inside-information från en hemlig och i tid väldigt utsträckt lunch med den förstnämnde konspiratören, Larsson.

Vi åt viltfärsbiff (jag med sallad, Janne med potatismos). Sedan drack Janne en dubbel espresso och jag drack grönt te.
Visst: Pär har tidigare tackat nej till frågan om ledarskapet. Men ingenting säger att ett nej betyder "nej för alltid". Vi har sett tidigare att "nej" kan förvandlas till "Ja". En signal om att publikationen Expressen säkert har rätt är att Nuder har lyckats kapa åt sig en plats så talare vid kriskommissionens seminarier. Dessutom på det om Jobb och Tillväxt. Ett ämne som varit riktigt i hetluften de senaste veckorna. Måhända skriver Expressen en uppföljning på det temat med fler hemliga och spännande  kopplingar i detta konspiratoriska parti som har stort behov av partiledarkandidater men som för tillfället har lite brist på den varan. Om det nu inte i de hemliga skrubbarna döljer sig ett hav av hugade kandidater?

Oavsett det hemliga sällskapet, Larsson-Olsson-Kielos: det är bra att om det kommer fram personer som kan och vill leda och som deklarerar varför. Något ska väl valberedningen ha att välja på?

hmm: enligt tidningen lockar Nuder ett stöd från partidistriktet i Skåne med uppdrag som ordförande i Sveriges kommuner och landsting....låter som en "klockren" muta i sammanhanget :-)  

Mer att läsa:
- Staffan Lindström med vers.
- Alexandra Einerstam med skrivkram länkar andra i stället.
- Högberg ser en ny socialdemokrati...

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,