tisdag 25 januari 2011

Twittrares råd till Nuder om hur "nej" ska fattas som "nej"

Det låter på stackars Pär Nuder som Ekots samtal kommer mycket, mycket tidigt på morgonen. "Nej. Det är allt jag har att säga", väser Pär fram. För vilken gång i ordningen? Några av oss twittrare ger, efter initiativ av Katrine Kielos, en rad råd till Pär Nuder, råd om hur nejet bör formuleras för att omgivningen ska fatta. "Nej". Katrine startade med:
vad kan killen egentligen säga för att de ska tro honom? http://bit.ly/dZ0uZk "Nej, aldrig i helvete! Fattar du långsamt?"
Sanna Rayman, som idag utvecklar tankar på SvD-ledaren:
sannarayman "Ni kan ta ert jä-a plusjobb och..."
Mitt eget bidrag på min twitter peter_andersson blev till två:  "nej, tack, Inte med de opinionssiffrorna" och "NÄäEE! Fan, trodde jag hade NIXat"
JohanIngero
"Nej, mitt nya livsprojekt är att bygga ett hem för övergivna sommarkatter."Mitt i denna flora av goda råd och mitt i den nästan hysteriska stämning som råder i medierna kan man på ett sätt känna tillfredsställelse: Socialdemokratin är utan ett uns av tvekan en politisk kraft som väcker intresse. Det är i alla fall inte tyst kring partiledarvalet. En god grund om och rättare sagt när partiet kan börja prata färdriktning och sakpolitik på ett trovärdigt sätt med dem man gärna vill ha stöd av.

Det återstår en hel del fram till den tidpunkten. Valberedningen ska nu jobba fram konkreta namnförslag utifrån de krav som partidistrikten ställer. En del krav är möjligen enklare än andra. Mitt gamla hemlän Sörmland kräver en partiledare med ett "rörligt intellekt", en punkt som det vore ohyggligt spännande att få höra samtalen i valberedningen om. Annars lär god kommunikatör, samlande, ideolog, erfarenhet och liknande finnas ganska tätt återkommande i kravspecarna.

Stockholms arbetarekommun menar att Det krävs en större förändring av partiledningen. Det räcker inte med att bara byta partiledare eller partisekreterare. Partidistriktet i länet menar att den nya ledningen måste jobba med "livskvalitetfrågorna", det som en gång blev ett "butlerförslag". Kravlistan ser ut så här:

 * Analytisk förmåga
• Förmåga att formulera och utveckla politiken
• Styrka och mod att tänka nytt
• Karisma
• Förmåga att entusiasmera och engagera
• Att personen är en god debattör och talare
En sak är klar. Inom kort kommer socialdemokratin att ha en partiledare och i alla fall delvis ny partiledning som kommer att kasta sig över uppdraget att utveckla politiken och säkert börja bedriva en efterlängtad oppositionspolitik. Det är mycket välkommet.

Mer läsning

- Roland Poirier Martinsson om kvittrande fåglar.
- SvD om partidistriktens profilkrav*
- DN om samma profilönskemål.
- AB om att Nuder säger.....
- AB debatt, Petter Larsson om S-panink.
- Expressen om att Nuder säger...
- SvD-analys, Göran Eriksson
- SvD med sedvanlig "statsvetare tycker till.."
- DN Ledare kommentarer om kriterier.

Fler som bloggar
- Johan Ingerö med fler citat 
- HBT-sossen med kriteriekravsinlägg.
- Partistaten med facit på "så ska S-ledaren vara"
- Röda Berget om en valvinnare..
- Mitt i steget om en humlas flykt...
- Mats Engström om kandidat och miljö
- Kulturbloggen om Nuders ja till något...
- Peter Högberg om att leda
- Sandro Wennberg om Nuders programförklaring
- Johanna Graf om lyssnande till...?
- Martin Moberg om ett nej från Nuder

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,