onsdag 3 februari 2010

Varför har alliansen så svårt att ta ansvar?


Försenade tåg är tidigare regeringars fel. Hårdare tag i sjukförsäkringen är försäkringskassans fel. Frågor till Reinfeldt om Sverigedemokraterna är sossarnas fel. Arbetslösheten är den globala finanskrisens fel. Minskat byggande är regleringarnas fel. Köerna i vården är sossarnas fel. Sämre resultat i skolan är likaledes sossarnas fel. Bluffsiffror om jobben är underlagens fel.....

Sverige behöver en regering som vill och kan stå för det ansvar som följer med uppdraget.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Annika Andersson Ribbing sa...

Bra där!

Amer Al-bayya sa...

Hej, Ansvar!!..Fred..1,5 miljoner dog i Irak..Gaza, Libanon, Irak och Palestina m.m..Var var EU??.Var är FN??..Varför och för vem???..

Israel får årligen omkring 30 miljarder kronor från USA i militär och ekonomisk hjälp, långt mer än någon annan stat - samtidigt som USA alltså går miste om stora miljardvinster genom att via främst AIPAC, rätta sig efter Israels krav och önskemål. Detta har vållat vissa bekymmer för den amerikanska administrationens Mellanösternstrateger.

Sedan 1980, då Thomas Dine blev verkställande direktör, har AIPAC samlat en mängd experter på moderna vapen och strategiska analytiker som förändrat denna proisraeliska lobby till en ytterst sofistikerad vetenskaplig institution.

AIPAC utger bl a monografier med titlar som "Israels strategiska värde" och "USAs förmedling av vapen och tjänster till Israels försvar". Enbart i Washington uppgår AIPACs expertgrupp till 58 högt kvalificerade akademiska forskare.

Redan under tidigare presidenter alltifrån Harry Truman var USAs stöd till Israel starkt, nära nog reservationslöst.

Under Reagan har detta amerikanska stöd till Israel ytterligare förstärkts och förbättrats dramatiskt. De proisraeliska lobbymakarna har sällsynt god tillgång till all officiell information genom sitt utbredda kontaktnät. AIPACs medarbetare var 1980 ungefär 9 000, i dag uppgår antalet till drygt 55 000. AIPACs årsbudget har växt från 1,4 miljoner dollar år 1980 till över 6 miljoner dollar för i år. Mellan 90 och 95% av medarbetarna är amerikanska judar och resten evangeliskt kristna fundamentalister som reservationslöst stöder Israel som det utvalda folkets land.Till spelreglerna hör att AIPACs VD Dine bestrider att AIPAC är ett språkrör för Israels regering och att en israelisk diplomat klagar över att "de sällan rapporterar om vad de gör och att de inte bryr sig om vad vi anser".

Stoppa ((AIPACs))makt över USAs folk,FN,EU??..MVH..

Anonym sa...

"Sänkt skatt för pensionärer"?

Maud,gör dig inte till!
Vi vill INTE ha några skattesänkningar vare sig från dig eller Alliansen!Det enda vi nu behöver är en ny,riktig och trovärdig regering!

Lars

Amer Al-bayya sa...

Hej, Du har bra regeringen om man bara ta fram Olof Palmes politik...

Politiken är Olof Palme..Palme är hela politiken...Folk ska inte bara rösta ,folk ska styra också , sa Palme....

Politiken är att vilja, sa Palme..Låt Palmes politik leva ,Mona....

Sveriges moral, samvete, ansvar och rättvia är Palmes politik...Sveriges stoithet, rrykte och moral är Palmes politik..

Ta fram Sveriges Palme och Palmes politik med Palmes vänner ,Mona nu..Tack ..MvH...OBS..Sverige får inte svika Palme mer..Never..