tisdag 16 februari 2010

Gunnar Axéns glädje över sämre sjukförsäkring - En "valvinnarfråga"

Började morgonen med en postning om "vågen" hos moderaterna och ser med viss förvåning att dagen avslutas med att nyheten har nått Aftonbladet. Gunnar Axén fotograferade de glädjestrålande moderata valarbetarna som nu skulle få veta sjukförsäkringens alla förträffligheter. Inte bara det. De skulle få lyssna till rösten av den man som på debattsidan i samma tidning läxande upp Alexandra som arbetsskygg. Att vara sjuk i Sverige är två saker. En som doktorn ger. Och en som politiken ger. "Medicinskt sjuk - men politiskt frisk". Allt enligt "jobbpolitikens" eget reglemente.

Det är, för mig, politik som ska debatteras och kritiseras. Det är för politiken man ska ställas till svars om man är förtroendevald. Gunnar Axén, som blandar en maktposition i Sveriges parlament med ett otroligt valpaktigt och mycket omoget handhavande av den makt han har till låns (!) förtjänar kritik mot sitt agerande. 

Axén beskriver på sin blogg från den moderata valupptakten:
Själv bidrog jag med att hålla ett utbildningspass om sjukförsäkringsreformen. Stämningen var på topp och åhörarna gjorde vågen (bilden) redan innan jag började tala.
Som Veroncia Palm beskriver: man gör inte vågen när man pratar om sjukförsäkringen! I alla fall inte om man har känt av konsekvenserna av Gunnar Axéns, Fredrik Reinfeldts och alliansregeringens politik! Man gör inte det, helt enkelt. I alla fall inte med en rimlig behållning av vanligt sunt förnuft och mänslig medkänsla. Och om man är ansvarig för enländet så ställer man sig inte och fotograferar tokerierna!

I Aftonbladet bemöter Axén kritiken: Han har inte uppfattat något nätdebatt. I stället postar Axén ett ytterligare inlägg där han skriver:
Som en klok man sa på helgens Valfokus – sjukförsäkringsreformen kan bli en vinnarfråga för oss i valet!
 Jag döljer inte att jag djupt i hjärtat önskar att Axén får äta upp det uttalandet rejält i september i år.

Fler bloggar om det:
Röda Berget, [ s-buzz ], Stefans konspirationer, HBT-sossen, Martin Mobergs blogg, [ s-buzz ], Alliansfritt Sverige, Annikas Tyckeri, Yttrandefrihet, ftw, Martin Mobergs blogg, politikern.wordpress.com, Ruggugglans näste - blogg.vk.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka hemska människor de är! Fy tusan!
/Anette

Anonym sa...

Imponerande tillväxt av moderatnördar i partiet. Hur bär man sig åt inom moderaterna för att få fram så många nördar. måste finns nån slags nördplantskola i Stockholm där främst Reinfeldt hittar sina nördar. fröet till nördar såddes ju redan första veckan alliansen var i makt när Stigö, Borelius invigde skolan för nördtillväxt. Sedan kom jättefröet Scehenström och förbättrade det hela. Littorin, Husmark, Eva Björling tillkom sen som kandidater till nördvinnare. Blir intressant se vem som vinner priset det slutliga nördmandatOSpriset, Det är ju liksom bara vart fjärde år OS i nördtillväxt utses. I September lär vinnaren utses. Moderaterna talanger lär ta många priser. I tävlingsklassen Par bör ju Axen, Husmark, vara givna nördvinnare. Men i singeltävlingen har ett nytillskott från Centern kommit i dagen när han så finuligt nördigt filmade lata byggjobbare. Ja en sak är säker brist på tillväxt av rikspuckon råder det ingen brist på i moderatstyrda alliansen.

Anonym sa...

En sak hade ju varit om åhörarna hade gjort vågen under och efter Gunnar Axén höll sitt tal om sjukförsäkringen, då skulle jag till viss del kunna förstå din kritik. Men att göra vågen inför ett valupptaktsmöte är något helt annat.

Jag har aldrig vari på ett valupptaktsmöte men att det verkar vara en uppsluppen stämning är inte direkt något som förvånar mig. Det handlar ju om att enas och att stötta de personer som ska leda "laget" fram till seger i valet 2010.

Hur gör vänstern på sina valupptaktsmöten då? Är det som i gamla Sovjet där alla bara ser gravallvarliga och bistra ut?

Anonym sa...

Svar till moderatanonym som skriver:
"En sak hade ju varit om åhörarna hade gjort vågen under och efter Gunnar Axén höll sitt tal om sjukförsäkringen,"

fatta det är alldeles för många kopplinga som visar tydligt främst moderaternas människosyn.
Att sedan Axen är så urbota korkad att han sätter in en bild på sin hemsida , så är detta oerhört lätt att utnyttja som politiskt slagträ.
Kort och gott Axen är ett rikspucko.

Vidare kan nämnas att när sjukskrivningslagen togs så gjordes det under hånfulla applåder.

Att sedan Reinfeldt och hela alliansen visat en nonchalans politisk mot sjuka, arbetslösa, ja t.o.m pensionärer visar den skattediskriminering de genomfört.

Att sedan Reinfeldt till Mona Sahlin sagt. ”Jag talar till dem som jobbar och hon talar till dem som oftast inte jobbar.”
http://www.aftonbladet.se/ledare/svenskpolitik/article574663.ab

Att sedan sjuka, arbetslösa fått sänkta ersättningar och högre a-kasseavgifter samt att de tillsammans med pensionärer får betala kring 40 000 mer i skatt på en genomsnittsinkomst än löntagare på samma inkomst är nåt som självklart ger och kommer ge reaktioner.
Att sedan främst Reinfeldt men även alliansen i stort försöker mörka detta med lögner och amnipulationer gör att upprördheten bland människor börjar märkas.

Det är bara konstatera moderater är kräk empatilösa kräk helt enkelt
där många är väldigt onda t.o.m
Thats it.

Anonym sa...

Tillägg. jag skrev:

citat: "samt att de tillsammans med pensionärer får betala kring 40 000 mer i skatt på en genomsnittsinkomst än löntagare på samma inkomst är nåt som självklart ger och kommer ge reaktioner."


Tillägg:
ca:40 000 kr mer i skatt är vad dessa får betala mer i skatt under borgarnas mandatperiod.
detta på en genomsnittsinkomst.

Anonym sa...

För att betala för välfärden krävs att så många som möjligt arbetar och betalar skatt. Det är förklaringen till att Alliansen sänkt skatten för arbetstagare, som för övrigt är ca 14 000 - 15 000 på en årsinkomst och inte 40 000. Lönar det sig att arbeta kommer fler att arbeta, så enkelt är det, och på så vis finns mer pengar att betala välfärden med.

Det är Alliansens sätt att ta ansvar, och jämfört med oppostionen, tycker jag att det är en mer hållbar politik på lång sikt.

Din kommentar om moderaters empatiförmåga tycker jag säger mer om din förmåga att förstå moderaternas politik än om Moderaterna.

Anders Hammarlind sa...

Vad jag minns var inte införandet av infanteriets sjukdomsbegrepp alls på agendan överhuvudtaget under senaste valrörelsen. Utan de ny hårda reglerna kommer nu slag i slag med allt hårdare inhumant regelverk. Och som underström, de flesta sjuka är inte sjuka utan fuskar eller överutnyttjar. Den gamla högerpolitiken med andra ord. Visst det är bra om rehab blir bra, om folk får komma tillbaks till arbete men det är inte detta som får Moderaterna att i lyckorus hylla den kalla fisken Gunnar Axén. Men även borgerliga väljare blir sjuka så de kommer möta den hårdföra "moderationen" i form av att du är egentligen inte sjuk utan mest slö. Tala om att inte tro på sjukdom. Hur som helst, jag läser nu varje dag om utkastade i vårt land. Från norr till söder. Läs, om du så vill , vidare på
http://andershammarlind.blogspot.com/.

Berta sa...

Svar till "Anonym sa.." som skrev
"Alliansen sänkt skatten för arbetstagare, som för övrigt är ca 14 000 - 15 000 på en årsinkomst och inte 40 000." Du har missuppfattat mina siffror.

ca:40 000 kr mer i skatt betalar en sjuk,arbetslös, pensionär än en löntagare med samma inkomst under en mandatperiod, En mandatperiod är 4 år

Du skriver:
" Lönar det sig att arbeta kommer fler att arbeta, så enkelt är det, "
Det har alltid lönat sig arbeta.

Att fler kommer att arbeta om skatten för löntagarna sker.
Är jag mycket tveksam till. Skulle det hypoteiskt vara så så skulle de jobben bli väldigt dyra.

Men! Jag tror tvärtom det kommer bli färre som jobbar om skatten sänks för löntagarna och ersättningar och hög skatt gäller
sjuka, arbetslösa, pensionärer.
De handlar helt enkelt mindre villket påverkar jobben negativt.

Jag tror inte på den privatiseringsiver som borgarna kör med. Om miljarderna som getts som skattesänkninga gått till stat kommun skaulle masssor jobb kunnat fixas. Detta till enormt lägre pris

Att gå via skattesänkarvägen och den vägen fixa jobb är långsökt helt enkelt.
Dessutom har borgarna svårt bevisa att skattesänkningar på de sätt de gör det verkligen ger fler jobb.

Det handlar mer om lögner och inga fakta.
Man är helt enkelt så penningkåta så det går för människans välmående.

Storstad sa...

Snyggt jobbat med nyhetsspridningen!

Anonym sa...

Jag ställde frågan till Axén när hitlerhälsningarna påbörjas. För Er kännedom så granskade man alla kommentarer hos Axén, ett sätt att fortgå i sin sjukdom. En blind kan inte leda en blind, ska bli intressant hur många som ger sin röst till dessa dårar !