måndag 15 februari 2010

Ilija Batljan och Dag Larsson i topp när (S) formar laget till landstinget

Idag presenterar Socialdemokraterna i Stockholms stad och län sina två gemensamma toppkandidater för landstinget.

- Ilja Batljan, välkänd S-profil från Nynäshamn och nyligen korad som "Supertalang" av Veckans affärer" har gjort kommunen känd som framtidsinriktad även i tider av svårigheter och utmaningar. Han har visat på vikten av att se framåt, vara tydlig i ledarskapet och koncentrera arbetet kring några viktiga områden. Ilja Batljan är (S) kandidat till posten som landstingets "statsminister" - finanslandstingsråd.

- Dag Larsson, idag (S) gruppledare i Hälso- och sjukvårdsnämnden, är det andra toppnamnet för (S). Som sådan utmanar han Filippa Reinfeldt som ledare för sjukvården i landstinget. Det rödgröna alternativet med Häloval Stockholm  presenterades nyligen som ett mer rättvist alternativ till vårdval Stockholm. Med Dag Larsson vid "sjukvårdsspakarna" är ett av de viktigaste målen att minska de nu växande hälsoklyftorna i stockholmsregionen.

Vårdens kvalitet, patienträttigheter och att äntligen korta köerna till vården är områden som de båda kandidaterna lyfter fram när de kommenterar utnämningarna. Att ge barnsjukvården tillräckliga resurser betonas också liksom en efterlängtad förbättring av sjukhusmaten.

Socialdemokraterna har en utmaning i att klara en kraftig vändning av opinionen i Stockholm. Mot sig har partiet en stark borgerlighet, även om (m) riskerar att försvagas av de interna röstfusk-skandalerna. (S) har också ett motstånd därför att man har få av de högst rankade opinionsbildarna på sin sida, men får lita till folkrörelsekraften.

Den
som sätter sig ner och listar viktiga frågor för väljarna borde dra slutsatsen att (S) inte har något att skämmas över. Tvärtom finns där ett starkt alternativ till borgerligheten på punkt efter punkt. Och just när det gäller sjukvården har socialdemokraterna ett starkt förtroendekapital hos väljarna i jämförelse med de borgerliga partierna. Dagens kandidatpresentation gör inte saken sämre. Tvärtom.

Mer på
- Radio Stockholm
-
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut som ett spännande team! Ilija Batljan är intressant, har många bra idéer.

Peter Andersson sa...

tack för kommentaren, "anonym". Håller med dig helt och hållet!

/Peter

Christer sa...

"(S) har också ett motstånd därför att man har få av de högst rankade opinionsbildarna på sin sida, men får lita till folkrörelsekraften."

Låt gå för att hoppet är det sista att överge människan, men du tror väl ändå inte själv på det du just skrev?

Det är ju helt okej att ha olika åsikter och hur skulle det se ut om vi alla tyckte likadant. Men, i det här fallet måste du väl ändå hålla med om att S har ett annat problem? Stockholmarna har ju helt andra drivkrafter än de ni står för. Vidare så har ju, som det verkar, ställningen inte förändrats nämnvärt sedan förra valet. Eftersom vi bor i en demokrati så måste du ju hålla med om att merparten av Stockholmarna är nöjda med det de folkvalda har åstadkommit och därför i demokratins namn hålla med om att rätt partier styr. Detta även om du inte håller med om åsikterna. Att påstå att det är pga att ni har för få opinionsbildare är väl kanske en något förenklad beskrivning av situationen. Om din retorik håll så skulle ju de blå sopa banan med er på riksdagsplanet, vilket vi tyvärr inte gör.

Mvh,
Christer (oj, det blev långt)