tisdag 23 februari 2010

Snökaos, SL-styrelse och nyttig användning av försvarsmakten

Igår skrev jag ett par inlägg om snökaoset. Det handlade om en viss oro över att SL:s styrelse som idag ska träffas inte når fram till sitt sammanträdesrum. Det råder ju kaos i trafiken. Om mötet kan genomföras, trots läget, hoppas man att ledning och politisk majoritet också tar initiativ från oppositionen på allvar så att pendeltågen kan börja fungera. Frågan är förstås större än det som ligger på SL:s ansvar. SL hänvisar till Banverket. SJ skyller på regeringen. Ministern tar in försvarsmakten nu när tågtrafiken har haveratat i Sverige. Två av de stora järnvägsknutpunkterna har stängts och bara hälften av X 2000-tågen ska gå idag.

Det verkar som om SL, trots det, har tagit bort uppmaningen att vi ska stanna hemma idag...



Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?   
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snökaosproblemen har uteblivit här uppe i norr (som vanligt). Här vet man ju dock att det blir riktig vinter VARJE vinter och det är bara att planera och avsätta pengar för det varje år. Jag blir lite nyfiken. Har man upplevt att det varit fungerande "snösanering" i någon period i Stockhholmsregionen? Har det varit några snövintrar i rad i Stockholmsregionen under de sista 20 åren??
/gt

Peter Andersson sa...

Vi stod precis och pratade om "norr" i en överfull pendeltågsvagn. Finns mycket att säga om detta

/p

Anonym sa...

Tack för kommentaren. Jo, det finns nog mycket att säga om det. Självklart förstår jag ju att det blir "lättare" för politikerna att avsätta pengar och resurser för snöröjning om man VET att det är en återkommande följetong. Dessutom har vi snöröjare med åratal av erfarenhet, avstjälpningsplatser för snön och bra maskiner och framförallt kanske MÅNGA som jobbar, så fort det behövs. /gt