tisdag 9 februari 2010

Intresset ljuger aldrig

Ser att Claes Krantz har kommenterat gårdagens försök från Expressens sida att dänga till (S). Men det är högst tveksamt om så kallat "vanligt folk" tolkar det som tidningen kanske hoppas. Att berätta att svenska toppdirektörer massivt sluter upp bakom Reinfeldts moderater kan väl möjligen läsas som att man gillar "företagandepolitiken". Men med tanke på väljarnas kloka förhållningssätt till politik, att göra partivalet utifrån värderingar,ska man nog se det bredare och/djupare än så. Som synes är väl den socialdemokratiska stapeln till och med i denna grupp nästan dubbelt så hög för (S) som för centerpartiet som har näringsministerposten.

Nu tror jag inte att det är näringspolitiken utan värderingarna som slår igenom. Det är helt rätt att socialdemokratins politik har ett annat fokus än på toppdirektörernas villkor. Det finns säkert situationer där det skulle vara befogat att också engagera sig ännu mer i företagsledares vardagsbekymmer, men i stort tror jag att mätningen är ett ganska gott betyg på ett parti som vill stå på "vanligt folks sida".

Ann-Sofie Wågström bloggar också,
- Kolla bloggar via NetRoots och Politometern

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, man undrar ju hur de hade tänkt sig att den "dängan" skulle funka, såtillvida de inte tror att toppdirektörerna är i majoritet i befolkningen? Det är väl desperationen som griper omkring sig. /gt