lördag 4 september 2010

Moderat valstugeprat ger (S) fler medlemmar

I dag skriver jag in en ny medlem i Socialdemokraterna. En av många som "alltid"  röstat (S) men som inte varit aktiv eller visat det utåt. Men som nu blev så förbannad att hon tog steget: Moderater vid valstugan i Huddinge som har ett märkligt sätt att försöka vinna röster: "Rösta moderat så vi blir av med Mona Sahlin".

Att moderaterna bedriver en organiserad kampanj som inte handlar om kritik mot (S) politik utan mot partiets förträdare personligen är välkänt. Vi minns moderatkvinnornas rapport om Sahlin som "liten djävul". Vi minns det förfalskade brevet som mailades runt av moderata förtroendevalda. Vi har sett åtskilliga inlägg på allianstrogna bloggar som medverkat i försök att underminera (S) företrädare i stället för att tala om egen politik. En del med snyftande inlägg när den borgerliga politiken angrips.

Vem minns inte valet 2002 när bland andra (ja, fp och S-företrädare också...) moderater i valstugor talade som goda Sverigedemokrater? Idag försöker moderater i Huddinge att värva röster med skälet att "Sahlin måste bort". Det verkar som den ökände experten på negative campaigning, Karl Rove, som på sin meritlista har jobb för moderaterna, har lyckats sätta avtryck i den svenska valrörelsen.

För egen del tänker jag fortsätta prata och skriva om politiken. Mitt eget partis men också om motståndarens. Det sista därför att så många punkter av det jag tycker är fel i dagens samhälle handlar om effekter av beslut som fattats av den borgerliga regeringen. Därför är det också helt naturligt att jag vill lyfta av Fredrik Reinfeldt titeln statsminister och förpassa honom över Strömmen till riksdagens oppositionskorridorer. Men jag tänker aldrig försöka värva röster på det pinsamma sätt som moderaterna just nu verkar göra i Huddinge och som partiet i en del andra sammanhang verkar ägna sig åt. Att det usla sättet sen ger fler (S)-medlemmar är gott i sig men ingen förmildrande omständighet.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,