tisdag 16 mars 2010

Den borgerliga alliansens ansiktslyftning gör inte politiken bättre

De borgerliga har fått ny logga och en ny hemsida. Jag skrev igår ett inlägg om att just den grafiska profilen som de fyra partierna håller sig till inte kommer att kunna dölja politikens brister. Dagens Svd-ledare antyder att det blir ännu svårare då loggan påstås flyta men ha lätt för att rasa ihop, när den nu är gjord av frigolit.
Frigolit som är namnet har rotat sig hos allmänheten och används idag som ett neutralt materialnamn..tål vatten mycket bra och kan förvaras utomhus, men bör skyddas mot långvarigt solljus. Cellplast kan även återanvändas, omtillverkas samt energiåtervinnas genom förbränning.
Politiken då? ja, de prioriteringar som partisekreterarna lyfter fram är än så länge bara rubriker. "Fuskpolitik" skulle nog Reinfeldt säga om det varit de rödgröna som haft presskonferens. Jobb, ekonomi, välfärd och klimat var orden om jag uppfattade rätt. Det som finns stor anledning att hålla koll på framöver är de borgerligas vilja att fly bort från utvärderingen av den mandatperiod vi är inne i. Hur har politiken fungerat? Fixade man jobben och utanförskapet? Inte ens den mest välgenomtänkta loggan kan lyfta bort Reinfeldt från sökarljuset när väljarna ska ställa hans regering till svars för detta.

Annars gissar jag att dagens inrikesdebatter handlar om den övergång som Sverigedemokrater verkar ha gjort främst från moderaterna. Jag gissar att (m) är ganska nöjda med att bli av med de företrädarna sympatisörerna. På sensommaren präglades bloggdebatterna ganska mycket av frågan huruvida Reinfeldt var tydlig nog i beskeden kring "gubbpartiet" (som DN visar, ej på nätet) Sd. Att Svenska dagbladet i dag har nyheter som att SD:s partitopp hämtas från M ger sannolikt bränsle till en ny vända. I sak borde Reinfeldt inte alls ha svårt att svara. Partiavhoppare ses inte någonstans med särskilt blida ögon.

- Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den nya loggan går mycket väl ihop med alliansen som sådan tycker jag, d v s ganska hopplös och förvirrande. Reinfeldt o co passar fortfarande egentligen bara i blå loggor.

SD hamnade väl också utanför spärren i någon av de sista mätningarna som gjorts och det känns ju inte direkt förvånande.

Anonym sa...

Ursäkta kommentaren där ovan tillhör gt.

Caroline sa...

Ja vad ska man säga egentligen? Alliansen som försöker fräscha upp sig och locka lättlurade röster. Men de lurar i alla fall inte mig, deras politik är inte politik enligt mig. Och deras nya så kallade logotype är ju bara för mycket.

Anonym sa...

Tänker aliens när jag ser den där loggan ;)

Anonym sa...

Caroline du som tycker att alliansen inte har någon politik alls.
Tycker du att SSU:s agerande med utpressning är en bra politik?
Tidigare skulle man skicka blommor till dom hade gjort matförgiftad mat
till representanter för arbetsgivarna. Uppmuntra terrorism och utpressning.
Är det den politik vi vill ha?
Bara för att vi lyckas skrämma bort alla arbetsgivare från detta land med hot och höga skatter
så betyder inte detta att vi får det bättre.