måndag 1 juni 2009

"Därför rösta (S)" ännu starkare när alliansalternativet granskas

Att det kryllar av argument för att rösta på socialdemokraterna på söndag har många bloggar vittnat om. Idag förstärks argumenten ännu mer: det finns över 1.600 argument för att inte rösta på alliansen. Bloggen Alliansfritt Sverige" säger det med reservationen: "Det finns säkert lika många skäl till." En slutsats man drar efter alla inlägg och analyser av borgarnas politik är:
För drömmen om nedmonteringen av välfärdsstaten kvarstår. Om inte stapeln av rapporter om ökad privatisering är nog så talar de ökande klassklyftorna sitt eget språk. Den onda staten som prackar på folk sin fria sjukvård och utbildning måste pressas tillbaka. Så att folk får föra sin egen talan, var och en efter sin förmåga.
Möjligen har denna flora av argument växt till sig ytterligare eller förstärkts efter gårdagens debatt mellan Sahlin och Reinfeldt. Den nuvarande statsministern kunde då stärka sin misslyckandelista ytterligare.

Där står förstås jobben och utanförskapet: Det lovades fler jobb och färre i utanförskap. Det blev tvärt om. Det lovades att moderaterna nu hade börjat lära sig miljöfrågor. Det blev höga ambitioner för vad andra ska göra men lägre när det gäller oss själva. Det har svajats om frågor som rör löntagarnas trygghet men blir allt tydligare att det är näringslivets ensidiga intressen som har moderaternas öron. Så framträdde i går "pojken med guldbyxorna" som på kammaren räknar vilt om "felbudgeteringar" i en socialdemokratisk riksdagsmotion men som själv faktiskt har sett till att statens överskott blir underskott. "Guldgossen" har sänkt skatter för dem som redan har ganska okey för pengar som inte fanns och som om de hade funnits borde ha satsat på välfärden och på investeringar i jobb.


Bara detta senaste argument är skäl nog att förpassa Reinfeldts regering till ett långvarigt tröskande i maktboningarnas oppositionskorridorer.


Bloggar med "Därför rösta S"-argument.
Alexandra Einerstam, Erik Laakso, Åsa Westlund, Johanna Graf, Haningeposten, Mitt i steget, Mitt i steget 2, Robert Noord, Andreas Sjölander, Viktor, Krassman, Anders Löwdin, Eva-Lena Jansson, Pyrets tankar, Calle Fridén,

Bloggar med bra argument att inte rösta på alliansen.
Claes Krantz, Krassman, Ett hjärta rött, Lasse online, Daniel Mathisen, Anna Vikström,
Sammanfattning: länktips av S-buzz (Johan Ulvenlöv) och debattsammanfattning
här. Min egen sammanfattning här. Lena Mellin, Ab här, Expressen, Opinionsbloggen, Bloggar på Knuff om debatten.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,