onsdag 3 juni 2009

Hökmark rundad av Reinfeldt och Borg

Bara några dagar före valet till europaparlamentet försvagas moderaternas förstanamn, Gunnar Hökmark. Den indirekta sågningen av kandidaten som nu finns på bild runt mitt kvarter görs av partivännerna Borg och Reinfedt! Aftonbladets ledare analyserar den spricka som finns och som igår publicerades på DN debatt. Ett så kallat "jobbmanifest" som Anders Borg har plitat ihop och som Hökmark helt tydligt inte haft ett avgörande inflytande på. Förslag från M om hårdare styrning av finansmarknaderna och om jobbpolitik även om den är urvattnad var något som Hökmark själv betecknade som "socialistiska förslag". Hökmark skriver på bloggen den 27 januari
Det innebär nej till socialistiska förslag om en europeisk sysselsättningspolitik, statsstöd för att hålla gamla företag under armarna och en mer reglerad finansmarknad.
Denna "socialism" är nu inbakad i det moderata programmet. Att det i sak inte är något nytt beskriver bl.a. Robert Noord här. Även Alliansfritt Sverige har en värdefull poäng i ett inlägg.

Det viktigaste är nog inte den moderata sprickan mellan Hökmark i EU och Reinfeldt/Borg i Rosenbad. Det som är riktigt allvarligt är att EU i tider av stigande arbetslöshet riskerar att få ett parlament där fler borgerliga ledamöter väljs in och som likt Hökmark hänvisar alla åtgärder till medlemsländerna. Den som har sett utvecklingen i Sverige där Borg och Reinfeldt har misslyckats med sitt främsta vallöfte - jobb och minskat utanförskap- och samtidigt har underminerat statsfinanserna med ofinansierade skattesänkningar kan knappast känna sig lugn med detta. Det är skönt att det finns många goda S-kandidater till parlamentet.

Bloggar om utspelet på Knuff.
Anders Löwdin med läsvärt inlägg.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,