måndag 11 maj 2009

Jag läser att S går starkt fram i ny mätning

Ännu en mätning. Ännu en bild av opinionen. Den här gången Demoskop som säger att S går fram 3,3 procentenheter. Naturligtvis var det i just det företagets mätningar från ett sämre utgångsläge. Moderaterna är starkare än (S) fortfarande men bara med 0,3 procents skillnad. Alliansen finns inte kvar som ett riksdagsalternativ, eftersom Kd ligger stabilt utanför riksdagen.

I morse hade jag ett inlägg där jag påstod att valet kan bli en kärv upplevelse för (m) och de andra borgerliga partierna. Det borde hända om väljarna får koll på de politiska alternativen före valdagen. Jag tog jobben och miljön som exempel. Under dagen har moderaterna lagt fram förslag om klimatpolitiken. Till och med Dagens nyheter sätter ordet "ny" inom situationstecken. "Men ingenting som inte redan framkommit presenteras i förslaget är
DN:s recention.

Förklaringen ger Lars Lindblad, gruppledare i riksdagen som lett utvecklingen kring M:s milljöarbete. Till DN säger han att "
Moderaterna fortsätter förnyelsen, vi arbetar oss aktivt in i miljöfrågan.

Det är självklart att alla miljövänner är välkomna. Det är bra om moderatern börjar jobba med miljö- och klimatförslag. Det bottenbetyg som (m) fick av Naturskyddsföreningen är ingen stabil grund att stå på för ett parti som råkat få förtroendet att vara ordförande i EU ett halvår.

Det finns ett mycket bättre socialdemokratiskt alternativ.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Oscar Peterson sa...

Vilken klimatpolitik har socialdemokraterna? Det jag känner till är att ni inte vill satsa på kärnkraft, utan inbillar er att vindkraft ska lösa problemen. Så naiv är väl ändå inte du?

Anonym sa...

Nåja, viss försiktighet bör nog iaktas när man läser sådana här undersökningar. Läs tex länken nedan, där går bla följande att utläsa:

- S har inte gått frammåt
- Det går inte att säga något om styrkeförhållandet mellan Aliansen och vänsterblocket
- Det går inte att visa att KD ligger stabilt under 4%

http://www.henrikoscarsson.com/2009/05/over-eller-under-sparren.html