lördag 30 maj 2009

Mängder av sossar på väg till vallokalen...

Dagens mätning av opinionen inför valet nästa söndag visar att det går mycket bättre för mitt parti än de tidigare krisrapporterna har antytt. Samtidigt behövs varenda röst!

Moderaterna verkar ha drabbats av det vanliga: att vara starka först och sen, för varje dag som valet kommer närmare, tappa stöd. En omfördelning inom det borgerliga blocket är väl en förklaring. Junilistan lämnar Bryssel. Piratpartiet ligger över 6 procent och får enligt en tidigare mätning två mandat.

Att min röst går till socialdemokraterna var något jag "avslöjade" i ett inlägg i går. Jag hade fokus på värderingar och att miljöfrågorna är viktiga för mig och för Åsa som jag kryssar. Det följdes glädjande upp med en rad kommentarer. (Knuff och trevligt också av Thomas Bodström.) Bland inläggen hittar jag Karins enkla men oerhört viktiga slutsats:
Men att rösstrejka är inget medel att använda för att visa sitt missnöje. Och Europaparlmentet kommer deffentivt inte närmare på det sättet, snarare mycket längre bort.Vi är med nu och då måste vi göra det bästa vi kan för det. Rösta och skicka dit personer som du tror kan och vill göra ett bra arbete i Bryssel.
I Claes Krantz inlägg idag lyfter han fram jobben som viktigast. rekordrasDetta om att jobben och kampen mot arbetslösheten måste finnas på dagordningen kunde inte ha kommit lägligare. Den som slår upp dagens morgontidningar ser läget i Sverige med rekordras i tillväxten, ser konkret Reinfeldts regeringsmisslyckande med den fråga han vann valet på. Svenska dagbladet skriver:
Skattesänkningarna har lett till mer sparande i stället för konsumtion och industrin går allt trögare. På arbetsmarknaden väntas fler varsel och en kraftigt ökad arbetslöshet.
Allt det här kokar ner till en slutsats som jag hittar hos Alliansfritt Sverige.
Berätta varför du väljer att rösta bort Alliansen som våra röster i Europa, tipsa oss och vi är glada att länka. Var röst för ett Alliansfritt Europa är värd att uppmärksammas.
Det krävs mer vänster i Sverige och EU. Ska kampen mot arbetslösheten vinnas så funkar inte högeridéerna. Det krävs mer rött i EU om klimat- och miljöhotet ska vändas till en positiv utveckling. Ska de gröna jobben komma och miljöproblemen mötas så funkar inte högerns politik att vänta på andra som sak ta ansvar. Det är oerhört viktigt att vidga målet om Alliansfrihet, från att gälla Sverige till att också placera allianspartier och deras gelikar i oppositionströskandet under långt tid framöver.

Läs också: S-buzz1, S-buzz2, Sandberg, Peter Högberg, Johan Westerholm, Anna Vikström,
Anders Löwdin,
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Det är klart att är mans socialdemokrat ,så röstar man på dem. Sväljer förtreten,att Lo-pamapar trampar i klaveret. Men inte behöver man väl undanhålla sina läsare,att den nya modellen med jobbskatteavdrag har gett de med lägre löner ett bättre utfall än för andra grupper.
Själv tänker jag rösta på Moderaterna i alla fall. Nu är de på rätt spår efter äventyrligheterna med Bosse Lundgren och hans mantra "sänkt skatt" . Reinfeldt och Borg har ju gett dessa ord en ny innebörd. Skattelättnader för de med låga löner. Nu väntar jag på en förändring för pensionärerna.

Anonym sa...

Att inte rösta är samma sak som att ge en favör till det parti man tycker sämst om.