måndag 4 maj 2009

Vakthundarna kring paret Reinfeldt

Svenska medier är som vaksamma vakthundar kring statsministerparet Reinfeldt. Det verkar som man har tagit på sig uppgiften att mota bort allt och alla som som på något sätt hotar att stänka ens den minsta prick av negativ trycksvärta på paret. Idag gör den "fria" pressen i form av SvD:s Brännpunkt ett undantag/misstag. Man släpper fram Magnus Hedberg och Conny Fogelström, båda S, i ett debattinlägg om paret Reinfeldts ansvar i den s.k Tibbleaffären i Täby. I artikeln går debattörerna igenom händelserna i Täby och de märkliga turer och nu fastslagna olagligheter som präglade makarna Reinfeldts agerande.
Moderaternas agerande är därför ett tydligt brott mot kommunallagen. Rätten slår även fast att Täby brutit mot skollagen
Det är helt solklart vad som hade hänt om en socialdemokrat gjort affärer med kommunal egendom till sin egen kampanjledare. Exempelvis sålt en skola alldeles för billigt. Det är inget snack om att det hade tagit rejält hus i helvete ända till den tidpunkt då "sossen" hade avgått.
Så icke fallet med det fredade Statsministerparet. Att Filippa Reinfeldt enligt
Uppdrag granskning gjorde precis detta var en affär som dog efter programmet.

Om nu medierna tystnat om halv- eller helskandaler kring paret Reinfeldt så är det värre att granskningen av den förda politiken har gått samma öde till mötes. När det gäller hälso- och sjukvårdens brister i Stockholms län är bilden solklar: när något händer i vården drar sig medierna för att söka upp det ansvariga sjukvårdslandstingsrådet. Och på nationell nivå är det Fredrik Reinfeldts misslyckande om jobben som är störst. Om löften före valet, resultat efter valet och om ansvaret för detta råder Största Möjliga Tyyyssstttnaad.

Egna blogginlägg om Tibbleaffären här och här.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Kurt sa...

Just när det gäller sjukvården i Stockholms län är det ju verkligen extremt övertydligt. Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt intervjuas aldrig om det inte är positiva nyheter eller invigningar.

Anonym sa...

Fakta

Fredrik Reinfeldt satt i kommunalfullmäktige åren 1988-1991 och 1998-2002

Filippa Reinfeldt satt i kommunalfullmäktige mellan 2002 och 2006.

Kammarrättens dom berör ett beslut i Täby kommunfullmäktige den 10 maj 2007.

Anonym sa...

Är det inte möjligt att göra en rättslig process av denna skolförsäljning? Läs stöldskyddslagen. Köpet borde kunna gå tillbaka då man inte längre kan hävda "god tro" vid köp av stöldgods. Varför tiger juristen Bodström i ärendet?

Morfar Lasse sa...

Jag var med och kommenterade det här för länge sen och tipsade om vilka regler som gäller för kommunal och statlig upphandling. Rent affärsteknisktt uppfattar jag inte det här som en försäljning, utan som en solklar upphandling av utbildningsverksamhet. Det betyder att hela affären skall göras enligt LOU, vilket inte skett.

Fortsätt och skriv Peter, jag läser varje dag!