onsdag 6 maj 2009

Grattis, Åsa Westlund till toppbetyg av Naturskyddsföreningen

Ett stor grattiskram till Åsa Westlund (s) som idag får toppbetyg från Svenska Naturskyddsförenineng för arbetet med miljöfrågor i Europaparlamentet. Naturskyddsföreningen har bedömt ledamöternas miljöengagemang på två sätt: dels ut­ifrån hur de har röstat i viktiga miljöomröstningar och hur aktiva de varit med att ställa frågor och agera i de politiskt viktiga utskotten i parlamentet. De har också bedömts utifrån de kommentarer som ledamöterna har gett i en enkät från SNF. Naturskyddsföreningen skriver på DN debatt om Åsas insatser:
Åsa Westlund har varit miljörapportör oftast bland de svenska parlamentarikerna och har agerat som en miljöröst inom den socialdemokratiska gruppen i parlamentet (PSE), och ofta fått med sig övriga svenska socialdemokrater att rösta emot PSE-gruppen till förmån för miljön.
I undersökningen får följande ledamöter toppbetyg:
Carl Schlyter (MP), Åsa Westlund (S), Anders Wijkman (KD), Jens Holm (V) och Lena Ek (C). Dessa fem parlamentariker, av de 19 svenska ledamöterna, får det högsta betyget i vår granskning.
Lika mycket som toppbetyget för Åsa Westlunds miljöarbete glädjer, lika oroande blir jag över bottenligan. Det är snart val och moderaterna ligger bra till i opinionen. Får moderaterna en valframgång så är frågan hur det blir med det svenska miljöengagemanget i EU, som väljarna tycker är så viktigt. Så här skriver SNF om de moderata insatserna för
miljön:
svenska moderata partikamrater – som alla i övrigt får lägsta betyg och genomgående röstar klart sämst för miljön.

Förutom de moderata ledamöterna Christoffer Fjellner, Gunnar Hökmark och Anna Ibrisagic så får Nils Lundgren (Junilistan), Lars Wohlin (KD, tidigare Junilistan) och Maria Robsahm (FI, tidigare FP) betyget icke-godkänt (tummen ner). De har alla varit förvånansvärt passiva i miljöfrågan och ofta röstat till miljöns nackdel

Om detta bör debatten handla mer inför valet den 7 juni. Idag nöjer jag mig att stolt och glad ge Åsa en varm grattiskram för det goda betyget. Hon är värd både det och ditt personkryss på valdagen.

Bloggar: Åsa Westlunds blogg, Naturskyddsföreningens blogg,

Intressant: Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


r